Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Δύο επιχειρήσεις παρασκευής και εμπορίας προϊόντων απομίμησης,

στο χώρο της ένδυσης, αποκάλυψε στη Θεσσαλονίκη η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Ελέγχων Θεσσαλονίκης της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη επιχείρηση, με σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό και δυνατότητα παραγωγής απομιμητικών προϊόντων ιδιαίτερα καλής ποιότητας, ικανών να εξαπατήσουν το καταναλωτικό κοινό, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.260 τεμάχια απομιμητικών ενδυμάτων διαφόρων επώνυμων εταιρειών, 41.010 υφασμάτινες απομιμητικές ετικέτες και 5.800 χάρτινες απομιμητικές ετικέτες επώνυμων εταιρειών, τις οποίες η επιχείρηση θα αξιοποιούσε στην παραγωγή αντίστοιχου αριθμού απομιμητικών ενδυμάτων. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, πελάτες της επιχείρησης είναι αρκετά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Στη δεύτερη επιχείρηση βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.491 ζώνες, 607 τσάντες και 178 πορτοφόλια, όλα απομιμήσεις διαφόρων επώνυμων εταιρειών, τα οποία η επιχείρηση επρόκειτο να διαθέσει στο καταναλωτικό κοινό. Και στις δύο περιπτώσεις ο φάκελος διαβιβάζεται στις εισαγγελικές αρχές για την αντιμετώπιση του ποινικού σκέλους.