Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΟΝ Ο "ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ"

Ο Κιμούλης παλεύει με τους ανεμόμυλους


Ο Γιώργος Κιμούλης ως Δον Κιχώτης και ο Δημήτρης Πιατάς στον ρόλο του ιπποκόμη του, Σάντσο Πάντσα, μπλέκουν σε... εξωπραγματικές περιπέτειες .


Τo Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κοζάνης παρουσιάζει το αριστούργημα του Μιγκέλ Θερβάντες "Δον Κιχώτης", σε διασκευή- σκηνοθεσία Γιάννη Καραχισαρίδη, σε μία μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία.

Έχοντας καταξιωθεί σαν ένα έργο βαθιά ουμανιστικό και συνάμα πολυδιάστατο, ο "Δον Κιχώτης", αποτελεί μια πολύτιμη παρακαταθήκη της παγκόσμιας λογοτεχνίας που καταπιάνεται με το θέμα της αυταπάτης, είτε αυτή λέγεται προσωπική είτε συλλογική, αλλά και της αιώνιας διαμάχης ανάμεσα στη φαντασία και τη λογική. Ένα έργο μεστό, μεγαλειώδες, που ισορροπεί ανάμεσα στο τραγικό και το κωμικό, στη συγκίνηση και στο γέλιο, αποτυπώνοντας με τρόπο γλαφυρό την πραγματική εικόνα του ήρωα του: του παντοτινού ονειροπόλου Δον Κιχότε Ντε Λα Μάντσα! Ενός ανθρώπου, δηλαδή, που κινείται έξω από την κοινή λογική, που είναι έτοιμος να πάει εκεί όπου οι γενναίοι δεν τόλμησαν ποτέ, που δεν σταματάει να προσπαθεί ακόμη κι όταν η κόπωση έχει κατακλύσει την ψυχή του και το σώμα του.

Συντελεστές:

Διασκευή – σκηνοθεσία : Γιάννης Καραχισαρίδης
Σκηνικά : Πάβελ Ντομπρίσκι
Κοστούμια : Γιάννης Μετζικώφ
Σύνθεση τραγουδιών : Θάνος Μικρούτσικος
Στίχοι : Αγαθή Δημητρούκα
Επιμέλεια κίνησης : Σεσίλ Μικρούτσικου
Φωτισμοί : Παναγιώτης Μανούσης

Πρωταγωνιστούν::

Δον Κιχώτης : Γιώργος Κιμούλης
Σάντσο : Δημήτρης Πιατάς
Δουλτσινέα : Κλειώ – Δανάη Οθωναίου

Παίζουν επίσης: Γιώργος Ζιόβας, Ισίδωρος Σταμούλης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Σταυρούλα Σπυρίδωνος, Θοδωρής Προκοπίου, Βασίλης Πουλάκος, Μαρία Παπαγιαννάκη, Μιχάλης Σάκκουλης, Γιάννης Μυλωνάς