Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

ΣΤΟ ΛΥΚΟΦΩΣ...11 ΒΡΑΒΕΙΑ

H ταινία «Λυκόφως» (Twilight) αναδείχτηκε η νικήτρια της τελετής απονομής των Teen Choice Awards -που πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες- αποσπώντας συνολικά 11 βραβεία.


Στα Teen Choice Awards τιμώνται αστέρες της τηλεόρασης, του κινηματογράφου, της μουσικής και των αθλημάτων, κατόπιν σχετικών επιλογών των εφήβων. Οι νέοι ψηφίζουν μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα των βραβείων, το νικητή που θα ήθελαν σε κάθε κατηγορία.

Μεταξύ άλλων, η ταινία «Λυκόφως» διακρίθηκε στις κατηγορίες δράμα, ρομαντισμός, σάουντρακ, ταινία με κακούργους, ενώ επίσης οι πρωταγωνιστές της απέσπασαν τα βραβεία καλύτερης και καλύτερου ηθοποιού.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως αποτέλεσε τη νεανική επιτυχία της χρονιάς, κόβοντας εκατομμύρια εισιτήρια και δημιουργώντας μια γενιά φανατικών θαυμαστών -αλλά κυρίως θαυμαστριών- που παρά το σύγχρονο -και συχνά κυνικά ρεαλιστικό- χαρακτήρα της εποχής μας, φαίνεται πως εξακολουθούν να γοητεύονται, από τους ρομαντικούς έρωτες που κρατάνε για πάντα, ακόμα και όταν ο ένας ερωτευμένος είναι βαμπίρ.

Η αναμενόμενη συνέχεια της ταινίας βρίσκεται ήδη στο στάδιο των γυρισμάτων, με τους ίδιους -φυσικά- πρωταγωνιστές, τον απόκοσμο Ρόμπερτ Πάτινσον και τη ρομαντική Κρίστεν Στιούαρτ, που μέσα από διάφορες περιπέτειες βρίσκει τον έρωτά της να κινδυνεύει από έναν όχι και τόσο αναπάντεχο αντίζηλο.

O σκηνοθέτης της ταινίας, Chris Weitz αποκάλυψε ότι ο τραγουδιστής των Radiohead, Τομ Γιορκ, εξέφρασε τη διάθεση να γράψει τη μουσική για το δεύτερο μέρος της ταινίας, με τίτλο «Νέο Φεγγάρι», που θα βασίζεται και πάλι σε ένα από τα βιβλία της Στέφανι Μάγιερ, και που αναμένεται να προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Όσον αφορά τα Teen Choice Awards η φετινή απονομή ήταν η ενδέκατη. Μεταξύ άλλων, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς τιμήθηκε με το βραβείο the Ultimate Choice, το οποίο ήταν μια μπλε σανίδα του σερφ.