Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Ο Λευκός Οίκος αντέδρασε

σήμερα στο να χρησιμοποιηθούν οι δύο κόρες του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στη διαφημιστική καμπάνια για υγιεινότερο τρόπο διατροφής στα σχολεία.

Δεκάδες αφίσες εμφανίστηκαν στο σταθμό Γιούνιον της Ουάσινγκτον την περασμένη εβδομάδα όπου δείχνουν ένα 8χρονο κορίτσι να σκέφτεται " Οι κόρες του προέδρου Ομπάμα τρώνε πιο υγιεινά σχολικά γεύματα. Γιατί όχι κι εγώ!".

Οι αφίσες τοποθετήθηκαν από μια τοπική μη κερδοσκοπική εταιρία, την " Ιατρική Ένωση για Υπεύθυνη Ιατρική", η οποία θέλει να προωθήσει νόμους για την ορθή διατροφή στα σχολεία. Η ιστορία αρχικά δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ¨Ουάσινγκτον Ποστ". Η εταιρία αρνήθηκε να απομακρύνει τις αφίσες.

"Ελπίζουμε ότι και άλλοι θα σεβαστούν, όπως πολλά από τα μέσα ενημέρωσης έκαναν, την εκμετάλλευση των κοριτσιών για διαφημιστικούς λόγους", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς, αναφερόμενος στην 11χρονη Μάλια και την 8χρονη Σάσα.

Από τότε που ανέλαβε την προεδρία ο Μπαράκ Ομπάμα, εκείνος και η σύζυγος του Μισέλ προσπαθούν να προστατεύσουν με τον καλύτερο τρόπο την οικογενειακή τους ζωή, παρά το γεγονός ότι τα κορίτσια είχαν μεγάλη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

"Είμαστε πολύ σαφείς πιστεύω πριν από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, ότι τα δύο κορίτσια θα έχουν την απόλυτα προσωπική τους ζωή και αυτή τη ζωή θα την προστατεύουμε ", τόνισε ο Γκιμπς.