Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Συνεργασία ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ με τους υπ. Οικονομίας και Τουρισμού





















Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής συναντήθηκε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου με τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου και Τουριστικής Ανάπτυξης Κώστα Μαρκόπουλο.

Σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Παπαθανασίου κατηγόρησε τον Γ.Παπανδρέου ότι "ξεπέρασε κάθε όριο λαϊκισμού και ανευθυνότητας", ότι δεν έχει καταθέσει πρόταση για ανασυγκρότηση της χώρας και ότι έχει πολεμήσει όλες τις μεταρρυθμίσεις. "Η χώρα δεν έχει ανάγκη τις αντιφάσεις και τις αοριστολογίες του κ. Παπανδρέου αλλά από ένα συγκεκριμένο σχέδιο που θα μας βγάλει από τη κρίση", τόνισε ο υπουργός Οικονομίας.

Ο ίδιος διέψευσε σενάρια περί έκτακτης εισφοράς στις επιχειρήσεις, ενώ σχετικά με τα στοιχεία του προϋπολογισμού, εκτίμησε ότι η εικόνα θα ανατραπεί στο β΄ εξάμηνο, καθώς τότε θα αρχίζουν να αποδίδουν τα μέτρα.

Ο κ. Μαρκόπουλος, από την πλευρά του, σημείωσε ότι τα καταστροφικά σενάρια στις αρχές του έτους δεν έχουν επιβεβαιωθεί. "Έτσι κι' αλλιώς η χώρα είναι ισχυρή τουριστικά παρά την οικονομική κρίση", πρόσθεσε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, τονίζοντας ότι η πτώση είναι αναμενόμενη στις μεσογειακές χώρες και ότι "παλεύουμε ανάμεσα σε μονοψήφιο και διψήφιο αριθμό" μείωσης της τουριστικής κίνησης.