Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

"Κοντά" στην ανάκαμψη

Οι οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λόρενς Σάμερς εκτίμησε ως «πολύ, πολύ πιθανό» να υπάρξει μία οικονομική ανάκαμψη κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, βάσει της μικρώτερης από τα προβλεπόμενα κάμψης της οικονομικής δραστηριότητας κατά το δεύτερο τρίμηνο.

«Η μεγάλη, μεγάλη πιθανότητα είναι να δούμε στο μέλλον μία ανάπτυξη κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους», τόνισε ο Σάμερς, μιλώντας χθες στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Ο Σάμερς στήριξε αυτήν την πρόβλεψή του στην ανάγκη του βιομηχανικού τομέα να ανανεώσει τους καταλόγους απογραφής του έπειτα από τη μαζική μείωση των αποθεμάτων του, στον θετικό αντίκτυπο της επιχορήγησης κατά την αγορά, που ξεπέρασε τις προσδοκίες για την ανάκαμψη στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και στα έργα που σχετίζονται με τα κονδύλια που εκταμιεύθηκαν για το σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης.

Παρά ταύτα, ο Σάμερς παραδέχθηκε πως «είναι αληθές πως ο δείκτης της ανεργίας βρίσκεται σε υψηλότερα επίπεδα από τα προβλεπόμενα απ’ οποιονδήποτε στις αρχές του έτους». Ο ίδιος τόνισε πως θα χρειασθεί να περιμένουμε το ερχόμενο έτος για να υπάρξει θετική επίδραση του σχεδίου ανάκαμψης και στην ανεργία.