Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Στην Αρχαία Νεμέα, το «Κουαρτέτο Μότσαρτ Σάλτσμπουργκ»,

Ως ιδανική ευκαιρία να γνωρίσει το ελληνικό κοινό τον αυστριακό μουσικό πολιτισμό, χαρακτηρίζει η ανακοίνωση του αυστριακού υπουργείου Εξωτερικών στη Βιέννη την εμφάνιση, το φετινό καλοκαίρι -για τρίτη στη σειρά χρονιά-, μουσικών ορχηστρών από την Αυστρία, σε θερινά φεστιβάλ και σειρά εκδηλώσεων στην Ελλάδα.


Μάλιστα, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, η πολιτιστική και κοινωνική ζωή στη χώρα μας μεταφέρεται, τους θερινούς μήνες, στα νησιά και τις παραθαλάσσιες περιοχές.

Στο πλαίσιο αυτό, πρόκειται να εμφανιστεί την Πέμπτη 6 Αυγούστου, στην Αρχαία Νεμέα, το «Κουαρτέτο Μότσαρτ Σάλτσμπουργκ», με σολίστ το διάσημο Ελληνα πιανίστα Γιάννη Βακαρέλη και το νεαρό νικητή του περσινού Διαγωνισμού Νέων Καλλιτεχνών της Ευρώπης, Διονύση Γραμμένο, στο κλαρινέτο.

Στην ίδια σειρά εκδηλώσεων, που χαίρει ενθουσιώδους υποδοχής από το ελληνικό κοινό, θα εμφανιστούν, την ίδια ημέρα, η ορχήστρα «Χοτέλ Χάιδν» στην Αρχαία Κόρινθο, και στη Σικυώνα το «Νέο βιεννέζικο κουαρτέτο».

Αλλά και στα Δωδεκάνησα κινείται ήδη ένα νέο αυστριακό καλλιτεχνικό κύμα, που θα κορυφωθεί με το «Ντούο Νότα Μπένε Σάλτσμπουργκ», που δίνει διαδοχικές συναυλίες για πιάνο και βιολί, απόψε στη Σύμη, αύριο στην Κάλυμνο και την ερχόμενη Παρασκευή 7 του μήνα, στη Ρόδο. Επίσης, στις 7 Αυγούστου, το «Κουαρτέτο Μότσαρτ Σάλτσμπουργκ» θα εμφανιστεί στην Κέρκυρα, ενώ το «Βίνερ Κοντσέρτ Φεράιν» θα εμφανιστεί στις 6 Σεπτεμβρίου στη Σαντορίνη.

Ολες αυτές οι αυστριακές πολιτιστικές εκδηλώσεις σε ελληνικές ιστορικές τοποθεσίες διοργανώνονται σε συνεργασία της αυστριακής πρεσβείας στην Αθήνα με τις τοπικές αρχές και με τη στήριξη ελληνικών και αυστριακών χορηγών.