Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

ΑΝΟΗΣΙΕΣ..?

Πρωταθλήτρια στην ακρίβεια είναι η χώρα μας, μέσα στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat και του δείκτη καταναλωτή για τον μήνα Ιούλιο 2009. Είμαστε η ακριβότερη χώρα στα ρούχα και στα παπούτσια και τρίτη ακριβότερη στα τρόφιμα, μετά τη Μάλτα και την Κύπρο, ενώ με δεδομένες τις μηδενικμές αυξήσεις μισθών, μειώνεται ακόμη περισσότερο η αγοραστική μας δύναμη.

Σύμφωνα με το ΕΛΚΕΚΑ, ο πληθωρισμός στην Ελλάδα μπορεί να υποχώρησε στα επίπεδα του 0,7%, παραμένει από τους υψηλότερους στην Ευρωζώνη που ο μέσος πληθωρισμός κινείται στα επίπεδα του 0,2% , τα είδη όμως πρώτης ανάγκης και ευρείας κατανάλωσης ακρίβυναν σε σχέση με τον Ιούλιο-08 περίπου 3%. Πιο συγκεκριμένα:

Τα τρόφιμα 2,8% ,τρίτη ακριβότερη χώρα μετά την Μάλτα και την Κύπρο.

Τα είδη ένδυσης και υπόδησης 2,9 %, πρώτη χώρα ανάμεσα στις χώρες της Ευρωζώνης.

Με δεδομένο ότι οι αυξήσεις των μισθών των καταναλωτών το 2009 κινούνται σχεδόν σε μηδενική βάση , μειώνεται ακόμη περισσότερο η αγοραστική τους δύναμη, με αποτέλεσμα τα παραπάνω είδη ευρείας κατανάλωσης να γίνονται πιο ακριβά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΗ ΡΩΜΗ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ...ΜΟΧΙΤΟ 56 ΕΥΡΩ, ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ 4.40 ΕΥΡΩ ΤΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ 26 ΕΥΡΩ...ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΙΣ...!!!