Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

H Λάρισα τιμώμενη πόλη στην 74η ΔΕΘ !

Την πόλη της Λάρισας τιμά η HELEXPO στο πλαίσιο του νέου θεσμού της «Τιμώμενης Πόλης», που ξεκινά στην προσεχή 74η ΔΕΘ, που θα πραγματοποιηθεί από 5 έως 13 Σεπτεμβρίου.



«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση αποδεχθήκαμε την πρόταση της HELEXPO να ανακηρύξει την πόλη της Λάρισας τιμώμενη στη φετινή ΔΕΘ», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ.Κωνσταντίνος Τζανακούλης, προλογίζοντας ευρεία σύσκεψη των παραγωγικών, επιστημονικών και πολιτιστικών φορέων που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Λάρισας. «Έχουμε ισχυρή παραγωγική βάση και στον πρωτογενή και στο δευτερογενή τομέα, ενώ και το πολιτιστικό και τουριστικό προϊόν της Λάρισας είναι αξιοσημείωτα. Θα τα αναδείξουμε όχι μόνο στο περίπτερό μας αλλά και σε μια πλειάδα παράλληλων εκδηλώσεων που θα πλαισιώσουν τη συμμετοχή μας στην έκθεση. Είμαστε σα Δήμος έτοιμοι να ανταποκριθούμε στο οργανωτικό πλαίσιο και καλούμε και όλους τους φορείς να συμμετέχουν, ώστε η συμμετοχή μας στη ΔΕΘ να αποτελέσει το παράδειγμα για τις επόμενες τιμώμενες πόλεις», συμπλήρωσε ο κ.Τζανακούλης.



Στην αναπτυξιακή δυναμική της Λάρισας αλλά και στο υψηλό επίπεδο ποιότητας ζωής αναφέρθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELEXPO κ.Θέμης Καρτσιώτης, παρουσιάζοντας στους φορείς της Θεσσαλικής πρωτεύουσας τους λόγους που οδήγησαν στην επιλογή της Λάρισας αλλά και το συνολικό οργανωτικό πλαίσιο της 74ης ΔΕΘ. Εκπρόσωποι των φορέων της Λάρισας θα συμμετέχουν στα συνέδρια που διοργανώνει η HELEXPO (Business Forum και CEREAN), ενώ τα λογότυπα της πόλης ήδη έχουν συμπεριληφθεί στο City Dressing της Θεσσαλονίκης και στην καμπάνια προβολής της 74ης ΔΕΘ. Ειδική αναφορά θα γίνει στην πραγματοποίηση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, καθώς και στη γαστρονομία που συγκεφαλαιώνει τα αγροτικά προϊόντα μεγάλης κλίμακας με τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, σε ένα ιδανικό μίγμα αγροδιατροφικών προτάσεων, μέσω διοργάνωσης ξεχωριστής εκδήλωσης. Σημαντική επίσης παρουσία στο Λαρισαϊκό περίπτερο θα έχουν οι παραγωγικές - εξαγωγικές δραστηριότητες των Θεσσαλικών Βιομηχανιών καθώς και ο πολιτισμός και τουρισμός, ιδιαίτερα ο συνεδριακός.