Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΝΑΣ "ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΟΣ" ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣΕάν είστε λάτρεις του ποδηλάτου, του βουνού και του υγιούς συναγωνισμού, λίγο μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου, στις 18, 19 και 20 του μήνα, μπορείτε να απολαύσετε έναν διαφορετικό ποδηλατικό αγώνα βουνού, στο καταπράσινο τοπίο των Πρεσπών.

Οι Εταιρίες Οικοτουρισμού Βιτσίου και Γράμμου και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις Αρκτούρος και Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών, σε συνεργασία με την ποδηλατική Ομοσπονδία Βόρειας Ελλάδας και την εταιρία διοργάνωσης αθλητικών εκδηλώσεων Outsports συνδιοργανώνουν έναν ποδηλατικό αγώνα βουνού, σε τρία επίπεδα-etapes (Νεστόριο - Γράμμος, Νυμφαίο- Αμύνταιο και λίμνες Πρεσπών).

Οι περιοχές Νεστόριο - Γράμμος, Νυμφαίο - Αμύνταιο, και οι λίμνες των Πρεσπών στη βορειοδυτική γωνιά της Ελλάδας κοντά στα σύνορα με την Αλβανία και την ΠΓΔΜ είναι κατάλληλες για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου μοντέλου τουρισμού υπαίθρου με κύρια δύναμη τη συνεργασία των τοπικών παραγόντων και σύνθημα "Ένας προορισμός - Τρεις τόποι - Χίλιες αναμνήσεις".

Ο ποδηλατικός αυτός αγώνας αποτελεί τον πρώτο σταθμό σε μια προσπάθεια σύνδεσης των τριών αυτών περιοχών, που ξεχωρίζουν για τη μοναδική βιοποικιλότητα, για τα δάση, τα ορεινά λιβάδια, τις λίμνες και τα ποτάμια, για τα τοπικά προϊόντα, την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης.

Ο πρώτος αυτός αγώνας θα είναι πιλοτικός και απευθύνεται σε ερασιτέχνες και αθλητές ποδηλάτες. Στόχος των διοργανωτών είναι, από το 2010 να καθιερωθεί ο ποδηλατικός αυτός αγώνας βουνού σ' έναν διεθνή ποδηλατικό αγώνα, με τη συμμετοχή και επαγγελματιών ποδηλατών.