Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Με τον καθιερωμένο αγιασμό από τον Μητροπολίτη Κίτρους και Κατερίνης και τον χαιρετισμό από τον δήμαρχο Κατερίνης, ξεκίνησε επίσημα την Κυριακή τη λειτουργία της η Εμποροπανήγυρη της πόλης, στο γνωστό χώρο, στη δυτική όχθη του Πέλεκα, στην περιοχή της Ανδρομάχης.

Αγορές, φαγοπότι και μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις

Εκτός από τα παντός είδους εμπορικά περίπτερα, τα περίπτερα εστίασης, τον χαρακτηριστικό χαλβά Φαρσάλων και τα λούναπάρκ, η Εμποπανήγυρη προσφέρει και φέτος στους επισκέπτες της παράλληλες εκδηλώσεις, αποκλειστικά μουσικοχορευτικές, από τους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης.

Την Κυριακή, η καλοκαιρινή καταιγίδα που ξέσπασε διέκοψε την εμφάνιση του Ποντιακού Συλλόγου «Παναγία Σουμελά» και του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αγ. Ιωάννη «ΤΟ ΑΡΓΟΣ», ενώ κανονικά ολοκλήρωσε το πρόγραμμά του, το Λύκειο των Ελληνίδων Κατερίνης.

Αύριο, Τετάρτη, καιρού επιτρέποντος, το μουσικό σχήμα «Παρολύμπιοι» της Εστίας Πιερίδων Μουσών θα παρουσιάσει παραδοσιακά τραγούδια, ενώ το Σάββατο ο Χορευτικός Όμιλος Κατερίνης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σβορώνου και ο Σύλλογος Λιβαδιωτών θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς.

Η 25 Εμποροπανήγυρη, συνδιοργανωτής της οποίας είναι φέτος ο νεότευκτος Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Κατερίνης, θα διαρκέσει έως το ερχόμενο Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου.