Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

όνος με αφορμή το Facebook

Με την κατηγορία ότι σκότωσε τη σύντροφό του επειδή δεν άντεξε την «αφοσίωση» και τις ώρες που εκείνη ξόδευε στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, δικάζεται αυτές τις μέρες στη Μ. Βρετανία ο 31χρονος Brian Lewis.

Ωστόσο, ο ίδιος αρνείται ότι σκότωσε την 26χρονη Hayley Jones, στο σπίτι που διέμεναν μαζί με τα τέσσερα παιδιά τους, τον περασμένο Μάρτιο.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, αποκαλύφτηκε ότι το ζευγάρι περνούσε κρίση στη σχέση του, επειδή ο 31χρονος έχασε τη δουλειά του και ταυτόχρονα η 26χρονη βρήκε μια καινούργια δουλειά.

Σταδιακά αποξενώθηκαν και τα πράγματα έφτασαν σε κρίσιμο σημείο, όταν η Hayley Jones άρχισε να περνάει πολλές ώρες στο Facebook, ενώ εμπόδιζε ηλεκτρονικά τον σύντροφό της να δει τη σελίδα της και έκλεινε τον υπολογιστή απότομα, όταν εκείνος πλησίαζε ξαφνικά στο δωμάτιό που βρισκόταν.

Φίλοι του 31χρονου κατέθεσαν ότι η συμπεριφορά της συντρόφου του τον είχε στεναχωρήσει και ότι εκνευρίστηκε πάρα πολύ, όταν έμαθε ότι η 26χρονη άλλαξε την «προσωπική της κατάσταση» σε «ελεύθερη», δηλαδή χωρίς αισθηματικό δεσμό στη ζωή της.

Αυτό συνέβη περίπου μία εβδομάδα, πριν από το πρωί που τα τέσσερα παιδιά τους βρήκαν την 26χρονη νεκρή στο σπίτι τους, στο Κάρντιφ, ενώ ο 31χρονος είχε φύγει από τον τόπο του εγκλήματος.

Λίγες ώρες νωρίτερα, στις 03:59 τα ξημερώματα, ο Brian Lewis είχε τηλεφωνήσει στην Αστυνομία και ανέφερε ότι στραγγάλισε τη σύντροφό του.

Ωστόσο, η νεκροψία στο σώμα της 26χρονης έδειξε ότι είχε μαχαιρωθεί στο στήθος, την ώρα που εκείνη κοιμόταν στον καναπέ του σπιτιού.