Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Συνδέθηκε με τον νότιο κόμβο της Εθνικής Οδού ο νέος αγροτικός δρόμος



που κατασκεύασε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας



Ένας νέος αγροτικός δρόμος που κατασκευάστηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας και συνδέει το αγρόκτημα της Κατερίνης με τον νότιο κόμβο της Εθνικής Οδού, δόθηκε στην κυκλοφορία μετά από συνεργασία των υπηρεσιών της Νομαρχίας με τους μηχανικούς της εταιρίας Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. που τοποθέτησαν την απαραίτητη οδική σήμανση.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο οδοποιίας που έγινε με τη συνεργασία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και του Δήμου Κατερίνης και προσφέρει καλύτερη και ασφαλέστερη πρόσβαση στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους προς τις καλλιέργειές τους και τις κτηνοτροφικές τους μονάδες, ενώ δίνει διέξοδο προς την παραλιακή ζώνη μέσω του αγροκτήματος της Κατερίνης. Το έργο αυτό, σε συνδυασμό με το υπόλοιπο δίκτυο αγροτικής οδοποιίας που κατασκεύασε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στην περιοχή του κόμβου Κ13 απαντά σε ένα πάγιο αίτημα των παραγωγών της περιοχής που ζητούσαν καλύτερες συνθήκες κυκλοφορίας από και προς τις μονάδες τους.



Συγκεκριμένα, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έκανε την ασφαλτόστρωση και τη διαγράμμιση του δρόμου 300 μέτρων, τον καθαρισμό των τάφρων απορροής και την κατασκευή των ρείθρων απορροής ομβρίων και ο Δήμος Κατερίνης κατασκεύασε την υπόβαση του δρόμου.



Και αυτό το έργο οδοποιίας εντάσσεται στο πρόγραμμα αναβάθμισης των αγροτικών υποδομών της Πιερίας που υλοποιεί η Νομαρχία Πιερίας, συμβάλλοντας στη βελτίωση των συνθηκών καλλιέργειας των παραγωγών, στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, στη μείωση του κόστους παραγωγής και στη διασφάλιση του αγροτικού εισοδήματος.