Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Μήνυμα Νομάρχη Πιερίας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατομών με Αναπηρία

Η 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, δεν είναι μία ακόμη ημέρα εθιμοτυπικής γιορτής. Είναι μία ημέρα ευαισθητοποίησης και αφύπνισης της κοινωνίας μας για το δύσκολο αγώνα που δίνουν καθημερινά, 365 ημέρες τον χρόνο, οι συμπολίτες μας με αναπηρίες. Είναι μία ημέρα έμπρακτου σεβασμού και δυναμικής διεκδίκησης της ισότιμης μεταχείρισης και συμμετοχής των συνανθρώπων μας σε μια αληθινή, ελεύθερη και “ανεμπόδιστη” ζωή.

Θα πρέπει όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε ότι οι συνάνθρωποί μας διεκδικούν το βασικό, ανθρώπινο δικαίωμα και όχι κάποιο “ειδικό” προνόμιο για πρόσβαση στην εκπαίδευση, την απασχόληση, τις υπηρεσίες, την ενεργό συλλογική δράση και τα αγαθά που όλοι οι υπόλοιποι, αυτονόητα, απολαμβάνουμε. Διεκδικούν και αξίζουν μια ζωή φυσιολογική, αξιοπρεπή και “προσβάσιμη”. Μια ζωή ίσων ευκαιριών, χωρίς εμπόδια, αρνητικά στερεότυπα και διακρίσεις που τους στερούν τη δυνατότητα να συμμετέχουν, να δημιουργούν και να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.

Καθήκον της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και όλων των κοινωνικών και πολιτικών φορέων είναι να εξασφαλίσουμε τις απαραίτητες προϋποθέσεις και συνθήκες για τη βελτίωση της ζωής και της καθημερινότητας των συνανθρώπων μας. Να σεβόμαστε και να καλύπτουμε τις ανάγκες τους, δίνοντας αποτελεσματικές λύσεις αλλά και να τους ενθαρρύνουμε να αναδεικνύουν τις ικανότητες και τα χαρίσματά τους προσφέροντας τους μία ισότιμη θέση δίπλα μας.

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ