Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΝΤΟΝΩΝ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ - ΠΙΕΡΙΑ






Άμεση ήταν η ανταπόκριση των υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας στα προβλήματα που παρουσιάστηκαν από την ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε περιοχές του Νομού Πιερίας, τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 2 Δεκεμβρίου 2009, ενώ ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου βρέθηκε σήμερα στον Μακρύγιαλλο, όπου προκλήθηκαν ζημιές σε βάρκες και σε δίχτυα των αλιέων.
Επίσης, από το πρωί της Πέμπτης, 3 Δεκεμβρίου, μηχανήματα της Νομαρχίας συνέβαλαν στον καθαρισμό του επαρχιακού δρόμου Κατερίνης – Καρίτσας, στο ύψος της διασταύρωσης με Βροντού, στην περιοχή του Δήμου Δίου, όπου μεταφέρθηκαν χαλίκια στο δρόμο και προκλήθηκαν ζημιές σε χωράφια.
Τον Μακρύγιαλλο επισκέφθηκε και ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, ο οποίος ενημέρωσε τους ψαράδες για τη διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο, ώστε να αποζημιωθούν για τις ζημιές που έχουν υποστεί. Τον κ. Νομάρχη συνόδευαν και οι υπάλληλοι του Τμήματος Αλιείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας για να καταγράψουν τις ζημιές που προκλήθηκαν σε βάρκες και σε εξοπλισμό των αλιεών της περιοχής, καθώς χάθηκαν και δίχτυα από το ισχυρό κύμα.
Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πιερίας τόνισε ότι από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας ετοιμάζεται μία μελέτη για την περιοχή του Δήμου Δίου, σύμφωνα με την οποία θα διαμορφωθεί μια κατασκευή μετά τον δρόμο, με τσιμεντένια αυλάκια που θα δέχονται όλα τα νερά της βροχής για να αποφευχθεί μελλοντικά η πλημμύρα στα επικείμενα χωράφια.