Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Εκρητικός μηχανισμός εξερράγη το μεσημέρι της Παρασκευής στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης

Εκρητικός μηχανισμός εξερράγη το μεσημέρι της Παρασκευής στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.Είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα. Η αστυνομία εκκένωσε εγκαίρως το χώρο και δεν υπήρξαν τραυματισμοί.




Πρόκεται για τη δεύτερη τρομοκρατική επίθεση μέσα σε 24 ώρες.



Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 13:01 άγνωστος τηλεφώνησε στο Alter και έδωσε χρονικό περιθώριο 20 λεπτών μέχρι την έκρηξη προκειμένου να εκκενωθεί το κτίριο, αναφέροντας ότι ο μηχανισμός είναι τοποθετημένος στο ισόγειο.



Ένα λεπτό αργότερα υπήρξε τηλεφώνημα στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία -στα γραφεία της Αθήνας- ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός σε σακούλα σκουπιδιών στις ανδρικές τουαλέτες, στο υπόγειο του κτιρίου, στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Βαρδάρη. Ο άγνωστος έδωσε περιθώριο 30 λεπτών.



Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή άμεσα και ζήτησε να εκκενωθεί το κτίριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 20 άτομα που βρίσκονταν στα δικαστήρια αρνήθηκαν να βγουν έξω, αλλά από την έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματισμοί.



Οι δρόμοι γύρω από το κτίριο παραμένουν αποκλεισμένοι και στο σημείο έχουν σπεύσει πυροτεχνουργοί.



Υπενθυμίζεται ότι στις 22:12 την Πέμπτη εξερράγη βόμβα έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού, για την οποία δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

in.gr