Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

HMERA MOYΣΕΙΩΝ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (International Council Of Museums – ICOM) στην προσπάθεια του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Με την ευκαιρία του εορτασμού, το ελληνικό τμήμα του ICOM διοργανώνει τον μήνα Μάιο ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα. Το 2010, η Διεθνής Ημέρα Μουσείων έχει ως θέμα «Μουσεία για την αρμονική συνύπαρξη». Με την επιλογή του θέματος αυτού, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων επιθυμεί να αναδείξει την πολυπολιτισμικότητα και τη βιοποικιλότητα, που αποτελούν την κοινή πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας.
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Δίου συμμετέχει στον εορτασμό με τη διοργάνωση εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 18 Μαΐου 2010. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από τις 8:00 το πρωί και θα διαρκέσουν μέχρι και τη δύση του ηλίου. Την ημέρα του εορτασμού, η είσοδος είναι ελεύθερη στα δημόσια μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΞΕΝΑΓΟΥΝ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Ξεναγήσεις βασικών εκθεμάτων από τους μαθητές του δημοτικού σχολείου
Δίου.
Ώρες λειτουργίας προγράμματος: 09.00 – 13.00
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟΥ
Ώρες έναρξης εργαστηρίων: 10.00 11.00 12.00
ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ
Προσφορά του Συνδέσμου Ξεναγών Θεσσαλονίκης
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Ορχήστρα «Ορφεία Αρμονία», Ινστιτούτο Αριστοτέλης
Ώρα έναρξης: 20.30 (Αγιονέρι, αρχαιολογικός χώρος Δίου)
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ
Νυχτερινός φωτισμός του Μουσείου Δίου.

Πληροφορίες:
Αρχαιολογικό Μουσείο Δίου, τηλ: 23510 53644
Τις εκδηλώσεις υποστηρίζουν: Δημοτικό σχολείο Δίου – Σύνδεσμος ξεναγών Θεσσαλονίκης – Ινστιτούτο Αριστοτέλης (μουσική εκδήλωση) – Θεοχάρης Πέτρος (καλλιτεχνικός φωτισμός Μουσείου)