Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών σε αναφορά του Βουλευτή Θανάση Παπαγεωργίου

Εξετάζονται ευνοϊκές ρυθμίσεις για το ΦΠΑ των επιχειρήσεων της Πιερίας




Απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών σε αναφορά του Βουλευτή Θανάση Παπαγεωργίου σχετικά με το αίτημα του Επιμελητηρίου Πιερίας για ειδικές ρυθμίσεις στους επιχειρηματίες της Πιερίας λόγω των δυσμενών οικονομικών επιπτώσεων από το κλείσιμο των Τεμπών.



Το υπόμνημα του Επιμελητηρίου Πιερίας (7-4-2010) το οποίο στάλθηκε στους υπουργούς Οικονομικών - Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας - Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και κοινοποιήθηκε στους Βουλευτές του Νομού, ο Βουλευτής Πιερίας κ. Θανάσης Παπαγεωργίου το κατέθεσε ως αναφορά στην Βουλή ζητώντας απάντηση από τους αρμόδιους υπουργούς. Ο υπουργός Οικονομικών απαντώντας στην αναφορά του κ. Παπαγεωργίου, δηλώνει πως το αίτημα του Επιμελητηρίου Πιερίας για κατ΄ εξαίρεση παράταση υποβολής Φ.Π.Α. για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών για τις επιχειρήσεις του νομού Πιερίας, λόγω του κλεισίματος των Τεμπών, το αίτημα αυτό εξετάζεται και αξιολογείται.



Επίσης επισημαίνει πως με τις διατάξεις του άρθρου 84 του Ν. 3842/ΦΕΚ 58Α /23-4-2010 «Αποκατάσταση φορολογικής δικαιοσύνης, αντιμετώπιση φοροδιαφυγής κι άλλες διατάξεις», παρέχεται η ευχέρεια στις επιχειρήσεις όλης της χώρας να τακτοποιήσουν τις φορολογικές τους εκκρεμότητες, μεταξύ των οποίων και δηλώσεις Φ.Π.Α.», με ευνοϊκές γι αυτές ρυθμίσεις, υποβάλλοντας τις σχετικές δηλώσεις