Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

ΤΙ ΕΙΔΑΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ...?


Διευρυμένη συνάντηση επιχειρηματικών φορέων με τη διοίκηση της Cosco, παρουσία της υπουργού Οικονομίας Λ.Κατσέλη, πραγματοποιήθηκε το πρωί στον Πειραιά.


Ο επικεφαλής της κινεζικής εταιρίας Γουέι Ζιαφού υπογράμμισε το ενδιαφέρον για σειρά επενδύσεων στη χώρα.

Ο πρόεδρος της Cosco και η 20μελής ομάδα στελεχών που τον συνοδεύει συναντήθηκαν με την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λ.Κατσέλη για θέματα ανάπτυξης και επενδύσεων.
Στη συνάντηση μετείχαν από ελληνικής πλευράς ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θ.Βενιάμης, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Θ.Φέσσας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ν.Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Β.Ράπανος και ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου Α.Χολέβας.

Εξερχόμενος της συνάντησης ο κ. Ζιαφού δήλωσε πως στόχος της Cosco είναι να καταστεί η Ελλάδα πύλη της κινεζικής εταιρείας στην Ευρώπη και το λιμάνι του Πειραιά το μεγαλύτερο λιμάνι της Ανατολικής Μεσογείου.
Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι το λιμάνι του Πειραιά θα είναι η ναυαρχίδα των λιμανιών της Cosco στην Ευρώπη και όχι μόνο, υπογραμμίζοντας πως ο στόχος για το 2010 είναι η διακίνηση μέσα από το Ικόνιο 800.000 εμπορευματοκιβωτίων.