Τρίτη 11 Μαΐου 2010

TA SKOPJIA STHN ΠΡΟΕΔΡΙΑ

Η ΠΓΔΜ από την Τρίτη και για τους επόμενους έξι μήνες θα ασκεί την προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, ο υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Μιλόσοσκι, με την ιδιότητα του προεδρεύοντος, θα παρουσιάσει αύριο, στην διάρκεια της 120ης Υπουργικής Συνόδου του ΣτΕ, στο Στρασβούργο, «τις προτεραιότητες της Μακεδονικής Προεδρίας, οι οποίες αφορούν στην ενίσχυση της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην ενδυνάμωση των διαδικασιών ενσωμάτωσης με τον σεβασμό της διαφορετικότητας και την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ της νεολαίας».

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, δήλωσε ότι η ανάληψη της προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του ΣτΕ αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για τη χώρα του, ενδεχομένως το πιο σημαντικό γεγονός της εξωτερικής πολιτικής για το τρέχον έτος.

Ο κ. Γκρούεφσκι υπογράμμισε ότι η ευκαιρία η οποία δίνεται στην ΠΓΔΜ με την προεδρία θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της εικόνας της χώρας.

«Ελπίζω και πιστεύω σθεναρά ότι θα έχουμε μια εξαιρετική προεδρία στο Συμβούλιο της Ευρώπης, θα κάνουμε εξαιρετική δουλειά και θα αποτελέσουμε παράδειγμα για τις επόμενες χώρες που θα αναλάβουν την προεδρία. Το γεγονός αποτελεί μια καλή ευκαιρία για την Μακεδονία, για την προώθηση και την υλοποίηση συγκεκριμένων στρατηγικών και στόχων», πρόσθεσε ο κ. Γκρούεφσκι.