Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΠΑΕ



ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Προς Υπουργό:  Πολιτισμού και Τουρισμού
κ.Παύλο Γερουλάνο

ΘΕΜΑ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

Στη διάρκεια της συνεδρίασης της δευτεροβάθμιας  επιτροπής αδειοδότησης της ΕΠΟ την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010 η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού εξέδωσε ανακοίνωση  που ενέχει όλα τα χαρακτηριστικά της πολιτικής παρέμβασης, στην οποία αναφέρονταν τα εξής:
«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού καλεί όλα τα θεσμικά όργανα που αποφασίζουν για την αδειοδότηση των Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών, είτε πρόκειται για την ΕΠΟ που εφαρμόζει το σύστημα UEFA licencing, είτε πρόκειται για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να αιτιολογούν πλήρως και δημόσια όλες τις αποφάσεις τους, έτσι ώστε να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία στον Έλληνα φίλαθλο ότι τηρείται σχολαστικά η ισονομία και δεν τίθεται θέμα διακριτικής μεταχείρισης οποιασδήποτε ομάδας».
Η ηγεσία του υπουργείου με την ανακοίνωσή της, αφήνει υπονοούμενα και δημιουργεί σκιές, θέτει μόνη της σε αμφισβήτηση τις διαδικασίες των θεσμικών οργάνων του Αθλητισμού. Αφήνει σαφή υπονοούμενα για διακριτική μεταχείριση και μη τήρηση ισονομίας.
Άμεσα εκφράσαμε τη διαμαρτυρία μας και τις αντιρρήσεις μας, καθώς η ανακοίνωση είχε το χαρακτήρα απόπειρας επηρεασμού με σκοπό την διαμόρφωση της απόφασης.
Και ενώ οι διαβεβαιώσεις δια στόματος Υπουργού ήταν πως καμία τέτοια πρόθεση και σκοπός δεν υπήρχε,  για δεύτερη φορά σε τρεις μέρες, και την παραμονή της έκδοσης της απόφασης  ο ΓΓ Αθλητισμού ανακοινώνει ότι θα υπάρξει και δεύτερος κύκλος ελέγχου των ΠΑΕ από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η Επιτροπή αυτή θα επανεξετάσει δηλαδή την Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ.
 Για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ είναι γνωστό πως ο ΓΓ Αθλητισμού δεν λέει τίποτα καινούριο καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι η Επιτροπή  αυτή και από το νόμο υφίσταται και λειτουργεί και κάθε χρόνο χορηγεί το πιστοποιητικό άδειας συμμετοχής.
Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
-Τι άλλο σκοπό εξυπηρετούν οι διαδοχικές αυτές παρεμβάσεις δια των ανακοινώσεων πέραν της πρόθεσης να διαμορφωθεί η απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής;
-Σε περίπτωση που οι αποφάσεις της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ και της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι αντιφατικές και αντίθετες, τι σκοπεύετε να κάνετε; Θα υπερισχύσει το αυτοδιοίκητο  ή έχετε πρόθεση να το αμφισβητήσετε με τις γνωστές σε όλους μας συνέπειες;
ΟΙ ΕΠΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ