Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Σιωπηρή διαμαρτυρία



Στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην σιωπηρή διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε έξω από το Δημαρχείο Κατερίνης ενάντια στις φόλες(το βράδυ του περασμένου Σαββάτου), το Δ.Σ. του ζωοφιλικού σωματείου Κατερίνης «Ελπίδα και Στοργή» εξέδωσε ψήφισμα - που απευθύνεται σε όλους τους Δήμους της Πιερίας – για την ανάγκη προστασίας των αδέσποτων ζώων.
            «Στόχος μας είναι να αναλάβουν δράσεις όλοι οι Δήμοι της Πιερίας και να βοηθήσουν τα αδέσποτά τους. Από τους 13 Δήμους της Πιερίας, μόνον ο Δήμος Κατερίνης, υπό την αιγίδα του Αναπληρωτή Δημάρχου Ζήνωνα Σατραζέμη, έχει αναλάβει τις υποχρεώσεις του για τα αδέσποτα της πόλης μας» υπογράμμισε σε δήλωσή της η Πρόεδρος του Σωματείου «Ελπίδα και Στοργή» Μαρία Μάραμις – Χάρλαν.
Το σχετικό ψήφισμα επέδωσαν στον Αναπληρωτή Δημάρχου Κατερίνης Ζήνωνα Σατραζέμη, η Πρόεδρος του  Σωματείου «Ελπίδα και Στοργή» Μαρία Μάραμις – Χάρλαν, η Αντιπρόεδρος Γλυκερία Βασιλειάδου και η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Ελένη Μαντζαροπούλου.

ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟΥ

Σε δήλωσή του ο Αναπληρωτής Δημάρχου Ζήνων Σατραζέμης τόνισε χαρακτηριστικά: «Συγχαίρουμε για τις δραστηριότητές του, το Φιλοζωικό Σωματείο «Ελπίδα και Στοργή». Ουσιαστικές πρωτοβουλίες να αμβλύνει το πρόβλημα των απροστάτευτων ζώων αναλαμβάνει από την πλευρά του ο Δήμος Κατερίνης. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται εντός του καλοκαιριού να παραδοθεί προς χρήση το νέο Δημοτικό Κυνοκομείο.
 Το έργο αυτό αποτελεί  επένδυση για την δημοτική αρχή και ταυτόχρονα γεμίζει με πολλές προσδοκίες τους ζωόφιλους της περιοχής, οι οποίοι επιθυμούν για τα αδέσποτα σκυλιά ακόμα καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Το νέο κυνοκομείο θα διαθέτει όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται σε χώρους διαμονής, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και σίτισης των ζώων, αποθηκευτικούς, βοηθητικούς και χώρους γραφείων, ενώ θα αποτελέσει πρότυπη εγκατάσταση φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων».