Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

39ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

Λίγα λόγια για την ιστορία
Με απαρχή τις γιορτές των Μουσών το 1972 το Φεστιβάλ Ολύμπου μεταμορφώθηκε μέσα από την πορεία του στο χρόνο σε έναν σύγχρονο πολιτιστικό θεσμό, που μετρά χιλιάδες φίλους και χαίρει εκτίμησης για την αισθητική του και την πληρότητα των πολιτιστικών προτάσεων που έχει να παρουσιάσει κάθε καλοκαίρι. Στα 39 χρόνια παρουσίας του στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Βόρειας Ελλάδας το Φεστιβάλ Ολύμπου έχει να θυμηθεί στιγμές σημαντικές και παρουσίες καλλιτεχνών λαμπρές και αξέχαστες. Δημιουργοί αξεπέραστοι, μεγάλοι πρωταγωνιστές του θεάτρου και σημαντικά καλλιτεχνικά σχήματα έχουν τιμήσει το Φεστιβάλ Ολύμπου και το έχουν αναδείξει σε κοιτίδα πολιτισμού για ολόκληρη την περιφέρεια.

Με μεράκι λοιπόν και φαντασία το Φεστιβάλ Ολύμπου συνεχίζει το ταξίδι του με σύμμαχο τις αναλλοίωτες από το χρόνο συντεταγμένες που έχει θέσει και μας καλεί και φέτος σε μικρές αποδράσεις από την καθημερινότητά μας στην πανέμορφη Πιερία.
Με σφρίγος και ζωντάνια παρά τα 39 του χρόνια το Φεστιβάλ Ολύμπου - παιδί ανέμελο - σκαρφαλώνει για ένα ακόμη καλοκαίρι στο Κάστρο του Πλαταμώνα για να ατενίσει το απέραντο γαλάζιο, περιδιαβαίνει στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου. Εκεί ανθρώπων έργα - μοναδικές μουσικές και θεατρικές παραστάσεις - μας καλούν σε νύχτες μαγικές και ονειρεμένες, κάτω από τον Πιερικό ουρανό.