Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

ΛΙΓΟ ΣΥΝ, ΛΙΓΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ....

Ανοικτή σύσκεψη με στόχο την ανάδειξη του επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την αλλαγή στο δήμο Κατερίνης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης μας.
Εκτός από το θέμα της κατάθεσης υποψηφιοτήτων για το Δημοτικό Συμβούλιο όπου κατατέθηκαν απόψεις για τη δράση που πρέπει να αναπτύξουν τα μέλη της Πρωτοβουλίας.
Στόχος όπως είπαν τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής είναι να αποτελέσει η Κίνηση, ένα χώρο έκφρασης για όλους τους πολίτες που διαφωνούν με αυτούς που διοικούν το Δήμο τις τελευταίες τετραετίες, όλους τους πολίτες που δεν βολεύονται, δεν συμβιβάζονται με τον παραγοντισμό και τη διαχείριση ερήμην των πολιτών.
Η κίνηση αφορά όλους τους ενεργούς πολίτες που νοιάζονται και αγωνίζονται από τα μικρά προβλήματα της γειτονιάς, μέχρι τα προβλήματα του κυκλοφοριακού, του περιβάλλοντος, του πρασίνου, της συμμετοχής των πολιτών στον νέο Καλλικρατικό Δήμο της Κατερίνης.
Όλους αυτούς που γνωρίσαμε, όπως είπαν, στους μικρούς και μεγάλους αγώνες που δόθηκαν στην Κατερίνη, όλους αυτούς που θέλουν με τη συμμετοχή και τον αγώνα τους να αλλάξουμε την Κατερίνη. Όλους αυτούς που αναγνωρίζουν ότι ο νέος Δήμος καλείται να σηκώσει στις πλάτες του και να διαχειριστεί μια νέα κατάσταση λόγω της οικονομικής κρίσης, μια κατάσταση που απαιτεί τη συμμετοχή, την αλληλεγγύη την κοινή δράση των πολιτών.
Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ
Την πρόταση να τεθεί επικεφαλής της Κίνησης ο Αντώνης Μάντζιος κατέθεσε ο Στέργιος Καστόρης στην τοποθέτησή του, λέγοντας πως πρόκειται για βαθύ γνώστη των θεμάτων της αυτοδιοίκησης, που έγινε αποδεκτή από την πλειοψηφία των συμμετεχόντων.
Ο ίδιος ο κ. Μάντζιος στην τοποθέτησή του χαρακτήρισε τιμητική την πρόταση την οποία και έκανε αποδεκτή, αφού τόνισε πως υπεύθυνοι ως ένα βαθμό για τα όσα συμβαίνουν στην Αυτοδιοίκηση είναι οι ίδιοι οι πολίτες που οφείλουν και έχουν υποχρέωση να συμμετέχουν ενεργά, να προτείνουν, να παρεμβαίνουν.
Στη διάρκεια της συνάντησης έγιναν τοποθετήσεις που αφορούσαν την ενθάρρυνση της εκλογής γυναικών στην Αυτοδιοίκηση, την ανάγκη άμεσης δραστηριοποίησης της Κίνησης Πολιτών, την εφαρμογή βασικών κανόνων λειτουργίας και συμμετοχής στις αποφάσεις.
Τέθηκαν επίσης προτάσεις επί των προγραμματικών αρχών, για την ανάδειξη και προστασία του περιβάλλοντος, τις δράσεις για τους νέους, την πρόκληση και τα προβλήματα που φέρνει ο Καλλικράτης.