Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Σε εξέλιξη οι εργασίες στην οδό Θεσσαλονίκης

Στην οδό Θεσσαλονίκης όπου έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στο πλαίσιο της κυκλοφοριακής μελέτης μετέβη χθες ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Λιακόπουλος συνοδευόμενος από τον επιβλέπων μηχανικό του έργου, κ. Ξανθόπουλο, προκειμένου να ακούσει, να συζητήσει και να ενημερώσει τους κατοίκους της περιοχής για τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν.
Οι κάτοικοι εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους και από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος τους εξήγησε τι πρόκειται να αλλάξει.
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ
Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος κ. Λιακόπουλος καθημερινά βρίσκεται στα έργα και σε συνεχή διαβούλευση με τους δημότες. Σε ότι αφορά τη συγκεκριμένη παρέμβαση έχει ανακοινωθεί επανειλλημένως από τον δήμαρχο Κατερίνης κ. Χιονίδη. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Λιακόπουλος "μέχρι σήμερα προχωρήσαμε με κοινωνικό διάλογο σε συνεργασία με τους δημότες, και όπου υπήρχαν προβληματισμοί μετά το τέλος των εργασιών αυτοί ξεπεράστηκαν".
Οι κάτοικοι από την πλευρά τους εξέφρασαν τις επιφυλάξεις που έχουν και τους προβληματισμούς τους για τις παρεμβάσεις που ξεκίνησαν, λέγοντας μεταξύ άλλων πως η μετατροπή της οδού Θεσσαλονίκης σε διπλής κυκλοφορίας θα τους δημιουργήσει προβλήματα κυρίως σε ότι έχει να κάνει με το πάρκινγκ.
Ο κ. Λιακόπουλος υπογράμμισε πως οι παρεμβάσεις προβλέπουν χώρο για προσωρινές φορτοεκφορτώσεις και προσωρινή στάθμευση των καταστηματαρχών και των κατοίκων της περιοχής. Σε ότι αφορά το πάρκιγκ όπως έχει αναφέρει ο δήμαρχος Κατερίνης, τα αυτοκίνητα θα απορροφηθούν στις οδούς Εφέσου και Οινόης στις οποίες θα επιτρέπεται η διπλή στάθμευση.
Η φιλοσοφία του έργου που αποτελεί τμήμα της κυκλοφοριακής μελέτης που εφαρμόζεται στο δήμο Κατερίνης, είναι η επίλυση του κυκλοφοριακού και η βελτίωση των συνθηκών ζωής των δημοτών στην ευρύτερη περιοχή.
Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος η συγκεκριμένη παρέμβαση αποτελεί τμήμα της κατασκευής του δακτυλίου, και μετά την οδό Τερζοπούλου, Σβορώνου, και Μ. Επισκόπου ξεκίνησαν και οι εργασίες στην οδό Θεσσαλονίκης για να γίνει διπλής κατεύθυνσης. "Πρόκειται για μια ουσιαστική παρέμβαση η οποία θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή των αστικών και θα δώσει λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης" επεσήμανε ο κ. Λιακόπουλος.