Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής μηχανογραφικών

Λήγει σήμερα η προθεσμία κατάθεσης των μηχανογραφικών δελτίων από τους υποψήφιους για εισαγωγή στα ανώτατα ιδρύματα.




Πτώση αναμένεται στις περισσότερες σχολές λόγω των επιδόσεων των υποψηφίων στα λεγόμενα μαθήματα κλειδιά (Mαθηματικά Στοιχεία Στατιστικής, Αρχαία Ελληνικά, Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής κατεύθυνσης). Σαφής πτώση των βάσεων αναμένεται στις σχολές μεσαίας και χαμηλής ζήτησης, «στο ύψος» τους οι πιο περιζήτητες σχολές.



Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πρόσφατα ρυθμίσεις για τις μετεγγραφές φοιτητών. Σύμφωνα με τη σχετική τροπολογία, επιτρέπεται η μετεγγραφή νεοεισαχθέντων φοιτητών σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ για οικονομικούς λόγους, εφόσον ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος, των τριών τελευταίων οικονομικών ετών δεν υπερβαίνει το ποσό των 45.000 ευρώ, σε ποσοστό θέσεων 4% επί του αριθμού των εισακτέων, με βάση το σύνολο των μορίων που πέτυχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.



Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα σε αδέλφια να μετεγγράφονται ελεύθερα προς τα αντίστοιχα Τμήματα Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ εκτός λεκανοπεδίου Αττικής και νομού Θεσσαλονίκης, απαλλάσσοντας τις οικογένειες από το βάρος της συντήρησης τριών νοικοκυριών.


*** ΧΑΡΗΚΑΜΕ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΤΟ ΤΕΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ 3 ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΕΝΝΑ...