Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

ο πρόεδρος της Ν.Ε Πιερίας και μέλος της κεντρικής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ Κωνσταντίνος Προδρόμου ανακοίνωσε χθες την αποχώρησή του από το κόμμα.


Με βαρύτατες αιχμές κατά του Γιώργου Καρατζαφέρη, ο πρόεδρος της Ν.Ε Πιερίας και μέλος της κεντρικής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ Κωνσταντίνος Προδρόμου ανακοίνωσε χθες την αποχώρησή του από το κόμμα.


«Δεν μπορεί να είστε με τα λαμόγια και τους λαγούς που τρέχουν με 4Χ4 και συγχρόνως να κόπτεστε για το λαό που τον έχουν πάντοτε στα … τέσσερα, σε απίσχναση σαν το συμπαθέστατο γάϊδαρο του Καραγκιόζη που κινδυνεύει από ασιτία, υπερηφανολόγε υιέ του σανοπώλη», λέει στον αρχηγό του ΛΑ.Ο.Σ!

Στην ανακοίνωση της παραίτησης, που έστειλε προς το κόμμα και κοινοποίησε και προς τα μέσα ενημέρωσης, ο κ. Προδρόμου κάνει γνωστό ότι είχε διαπιστώσει και είχε επισημάνει από καιρό οργανωτικές και λειτουργικές παραλείψεις και αδυναμίες στη δομή του κόμματος, («θα μπορούσα να πω και λάθη», τονίζει), που όμως δε βελτιώθηκαν, ωστόσο η σταγόνα

που ξεχείλισε το ποτήρι, ήταν η στήριξη από μέρους του Γιώργου Καρατζαφέρη των μέτρων ακραίας λιτότητας της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.

Στήριξη την οποία ο πρόεδρος της νομαρχιακής οργάνωσης Πιερίας είχε χαρακτηρίσει δημόσια «άστοχη» και «αντίθετη με τις διακηρύξεις του ΛΑ.Ο.Σ» και γι’ αυτό (καταγγέλλει) ο αρχηγός του κόμματος προσπάθησε να τον φιμώσει, τιμωρώντας τον με (καταστατική) ποινή παύσης, επί ένα εξάμηνο, από τη θέση του προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής Πιερίας του κόμματος και από τη θέση του μέλους της κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

«Κύριε Καρατζαφέρη η πολιτική σας να έχει σταθερές βάσεις», συμβουλεύει τον αρχηγό το κόμματος ο κ. Προδρόμου, «τα λόγια σας να μη είναι σαν κινούμενη άμμος που παρασύρεται από ανέμους συγκυριών και υστεροβουλιών, καιροσκοπικών επιδιώξεων».



Να προσέχεις, αρχομανή

Η δήλωση παραίτησης του κ. Προδρόμου συνεχίζεται με περισσότερα κοσμητικά επίθετα για το ποιόν του αρχηγού του κόμματος:

«Πρέπει ακόμη να γνωρίζει ο λαϊκιστής και ’Χριστιανός’ κ. Καρατζαφέρης ότι ελεημοσύνες, δίκην κοινωνικής αλληλεγγύης, δικαιούται να κάνει μόνο η εκκλησία, διότι δεν ευθύνεται για την εκμετάλλευση και την αδικία, δηλαδή τα αίτια της φτώχειας και της ανέχειας των συνανθρώπων μας που προκαλεί το σύστημα εξουσίας, η Χριστιανική κοσμοθεωρία είναι από θέση αρχής ενάντια στην καταδυνάστευση των λαών. Στο κατά Μάρκον ευαγγέλιο λέει για την εξουσία Οίδατε ότι οι δοκούντες άρχειν των εθνών κατακυριεύουσιν αυτών».

Και καταλήγει: «Να προσέχεις, αρχομανή κ. Καρατζαφέρη, γιατί σε λείπει η κατάλληλη παιδεία. Στο κόμμα που ίδρυσες πρέπει να ξέρεις ότι δεν έχομε μόνο υποχρεώσεις, αλλά και δικαιώματα, είμαστε εθελοντές και όχι στρατεύσιμοι».



Με τη δήλωσή του ο παραιτηθείς πρόεδρος της Ν.Ε Πιερίας του ΛΑ.Ο.Σ απευθύνεται και προς τους Πιεριείς, για να τους διαβεβαιώσει πως «τίποτε δεν πάει χαμένο, όταν αγωνίζεσαι για τα όνειρά σου για τις ανθρώπινες αξίες και τα δικαιώματα σου».

Τέλος ευχαριστεί όλους όσοι τον στήριξαν. «Δεν αφίσταμαι των αρχών και αξιών τις οποίες υπηρέτησα και θα εξακολουθώ να υπεραμύνομαι αταλάντευτα», υπογραμμίζει. «Θα εξακολουθώ να αγωνίζομαι στον όμορφο κοινωνικό στίβο, χωρίς να προδώσω τις αξίες και αρχές που διέπουν τον ανθρωπισμό, οι οποίες αποτελούν πυξίδα στη ζωή μου».
ΕΠΤΑ- ΠΟΛΙΤΕΙΑ