Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Ολοκληρωτική καταστροφή στις καλλιέργειες στη βόρεια Πιερία





Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε το απόγευμα της Τρίτης όλη τη Βόρεια Πιερία και ειδικότερα τους δήμους Κολινδρού, Αιγινίου, το δημ.διαμέρισμα Καταχά με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή σε καλλιέργειες και θερμοκήπια.

Όπως έγινε γνωστό πάνω από 12.000 στρέμματα καλλιεργειών κυρίως βαμβάκι αλλά και οπωροκηπευτικά, ακτινίδια, αμπέλια, ροδάκινα, ελιές, τεύτλα υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή.

Η χαλαζόπτωση ξεκίνησε στις 4 περίπου το απόγευμα και είχε διάρκεια μισής ώρας.

Πρόκειται για τη δεύτερη μέσα σε ένα μήνα ισχυρή χαλαζόπτωση που πλήττει την περιοχή του Αιγινίου-Κολινδρού.

Για το λόγο αυτό και προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες καταγραφής, εξατομίκευσης ζημιών και αποζημιώσεων ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ.



Επιστολή

Κύριε Πρόεδρε,

Στην βόρεια Πιερία και στους δήμους Αιγινίου και Κολινδρού όπως και στο δημοτικό διαμέρισμα Καταχά σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 27 Ιουλίου 2010 ισχυρή χαλαζόπτωση με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή καλλιεργειών.

Σημειώνω ότι πρόκειται για τη δεύτερη ισχυρή χαλαζόπτωση που πλήττει την περιοχή σε διάστημα ενός περίπου μήνα.

Αντιλαμβάνεστε τη δυσχερή θέση στην οποία έχουν επέλθει οι αγρότες και την ανάγκη για άμεσες ενέργειες από την πλευρά του Οργανισμού ώστε να προχωρήσει ταχύτατα η διαδικασία καταγραφής και αποζημίωσής τους.



Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες



Με εκτίμηση

Κώστας Κουκοδήμος

Βουλευτής Ν.Πιερίας