Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΤΣΙΟΣ ΚΑΙ Η κ. ΝΟΠΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ


Συνεχίζονται με επιτυχία οι επιχειρήσεις «σκούπα» για την πάταξη του παραεμπορίου



Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι επιχειρήσεις του Δήμου Κατερίνης με στόχο την πάταξη του παραεμπορίου που αποτελεί «πληγή» για την περιοχή μας, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, δημιουργώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού για τις νόμιμες επιχειρήσεις, αλλά και σοβαρούς κινδύνους για τους καταναλωτές.



Τις τελευταίες ημέρες, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης και η Δημοτική Αστυνομία, σε συνεργασία με κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας εντόπισαν, κατέγραψαν και κατέσχεσαν 3500 τεμάχια απομίμησης επώνυμων προϊόντων.



ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΤΣΙΟΣ: «Είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το πρόβλημα»

Όπως τόνισε για μία ακόμη φορά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γεώργιος Ίτσιος, είναι σαφής η εντολή του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το φαινόμενο, προκειμένου να αποκατασταθεί όχι μόνο η εικόνα της πόλης μας, αλλά και για να προστατεύσουμε τους καταστηματάρχες από τον αθέμιτο ανταγωνισμό, ιδιαίτερα μάλιστα σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο. «Το παραεμπόριο αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα που απασχολεί και πλήττει καίρια το νόμιμο εμπόριο και αποτελεί θέμα επιβίωσης για πολλές επιχειρήσεις του τόπου μας» επισήμανε ο κ. Ίτσιος, «γι αυτό και οι προσπάθειές μας θα συνεχιστούν και θα ενταθούν, εφόσον κριθεί απαραίτητο».

Οι λαθρέμποροι μικροπωλητές εντοπίστηκαν σε πολλά σημεία στον πεζόδρομο της Κατερίνης και την Ολυμπιακή Ακτή πωλώντας είδη ένδυσης, γυαλιά ηλίου, ρολόγια, ομπρέλες,, παιχνίδια όπως και αντίγραφα επώνυμων εταιρειών(τσάντες, αξεσουάρ), χωρίς τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα και άδεια μικροπωλητή.

Τα προϊόντα κατασχέθηκαν από τη Δημοτική Αστυνομία και αποδόθηκαν αρχικά για φύλαξη στο Δημοτικό Γκαράζ, μέχρι την καταστροφή τους, που έγινε το πρωί της Πέμπτης υπό την επίβλεψη του κ. ‘Ιτσιου και της αρμόδιας υπαλλήλου της Δημοτικής Αστυνομίας κας Νόπης Παπαδοπούλου.

Η τελευταία ανέφερε πως η Δημοτική Αρχή και η Δημοτική Αστυνομία έχουν θέσει σε προτεραιότητα το ζήτημα, υπάρχει αστυνόμευση των σημείων που δραστηριοποιείται το παραεμπόριο, πραγματοποιούνται καθημερινά πεζές και εποχούμενες περιπολίες, οι οποίες θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς και το επόμενο διάστημα.