Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑ ΤΕΤΟΙΑ ΛΟΓΙΑ...(ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ)

Σε συνέντευξη τύπου, για την πολυαναμενόμενη μετακόμιση του Νοσοκομείου Κατερίνης στις νέες του εγκαταστάσεις, μας έχει καλέσει (με πρόσκληση πριν από τρεις μέρες) για σήμερα το μεσημέρι ο Διοικητής του Νοσοκομείου.


Η αλήθεια είναι ότι αδημονούσαμε να μάθουμε.

Μέχρι που χθες τα διαβάσαμε όλα, χαρτί και καλαμάρι, στην εφημερίδα της συμπρωτεύουσας «Μακεδονία».

Ότι δηλαδή, με εντολή της Διοίκησης, έχουν ανακληθεί οι άδειες των εργαζομένων που επρόκειτο να φύγουν μετά τις 15 Αυγούστου, προκειμένου να είναι όλοι στις θέσεις τους, όταν το όνειρο τόσων ετών γίνει επιτέλους (τον Σεπτέμβρη) πραγματικότητα.

Ότι οι εργασίες εγκατάστασης ξενοδοχειακού εξοπλισμού και τοποθέτησης σύγχρονων ιατροτεχνολογικών μηχανημάτων έχουν ολοκληρωθεί, ενώ ελάχιστα θα είναι τα μηχανήματα, όπως ένας καρδιογράφος και ένας υπέρηχος, που θα μεταφερθούν από το παλιό στο νέο νοσοκομείο, όπως δήλωσε στη εφημερίδα ο Διοικητής.

Κι ότι (όπως ο ίδιος ανέφερε) ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί τα οδικά έργα πρόσβασης στο νέο νοσοκομείο, δηλαδή η κατασκευή περιμετρικού δρόμου με πλήρη φωτισμό, καθώς και δύο κυκλικοί κόμβοι στις εισόδους του νοσοκομείου που θα διευκολύνουν την πρόσβαση τόσο των ασθενοφόρων όσο και των πολιτών που φτάνουν με Ι.Χ. ή αστικό λεωφορείο. Ωστόσο, αυτά δεν λειτουργούν ανασταλτικά για το νέο νοσοκομείο.

Επίσης μάθαμε από το ρεπορτάζ ότι σύμφωνα με τον κ. Φαρμάκη, το παλιό κτίριο, όπου επί χρόνια στεγαζόταν το νοσοκομείο Κατερίνης, θα μετατραπεί σε κέντρο υγείας αστικού τύπου και θα καλύψει και τη στέγαση των δομών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας Ολύμπου.

Εν ολίγοις τα μάθαμε, αν όχι όλα, αρκετά, πριν μας τα πει (εμάς τους γηγενείς) ο Διοικητής.