Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Απάντηση στις καταγγελίες του Δημοτικού Συνδυασμού "Πράξη το Όραμα" για τη σύμβαση με το Αστικό ΚΤΕΛ... ΠΗΓΗ: ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ







Συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης παραχώρησε χθες το πρωί ο Δήμαρχος Κατερίνης αναφερόμενος σε μια σειρά έργων, αλλά απαντώντας παράλληλα και στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Το κομμάτι που μονοπώλησε τη συνέντευξη ήταν η καταγγελία του Δημοτικού Συνδυασμού "Πράξη το Όραμα" σχετικά με την πρόσφατη σύμβαση που υπέγραψε ο Δήμος με το Αστικό ΚΤΕΛ Κατερίνης.



Ο κ. Χιονίδης



Ξεκινώντας τη συνέντευξη ο Δήμαρχος Κατερίνης αναφέρθηκε στο ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκε για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου, ένα τεράστιο ποσό που, όπως είπε ο κ. Δήμαρχος αποδεικνύει το μεγάλο έργο που γίνεται.



Παράλληλα αναφέρθηκε και στο κομμάτι της συντήρησης των σχολείων του Δήμου, επαναλαμβάνοντας για άλλη μια φορά πως η παιδεία είναι πρώτη προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής. Στόχος, είπε ο κ. Χιονίδης, της Διοίκησης είναι να κατασκευαστούν νέα σχολεία μέσω ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα 3 Δημοτικά και 1 Λύκειο στον Καπνικό Σταθμό.



Όσον αφορά τα έργα που γίνονται στην πόλη της Κατερίνης ο κ. Δήμαρχος στάθηκε ιδιαίτερα στο κομμάτι του δακτυλίου που δημιουργείται σύμφωνα με την κυκλοφοριακή μελέτη. "Σίγουρα υπάρχουν ακόμα πολλά προβλήματα μέσα στην πόλη. Εμείς όμως προχωράμε συντονισμένα και με γοργούς ρυθμούς" είπε.



Χρέος



Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις οφειλές του Δήμου σε τρίτους, ο κ. Χιονίδης είπε πως μέσα στο 2007 εξοφλήθηκαν όλα τα χρέη της προηγούμενης διοίκησης. Φέτος, οι πόροι του Δήμου είναι 30% μειωμένοι, λόγω της οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα, με αποτέλεσμα πρώτος στόχος είναι να διασφαλίζονται αρχικώς οι μισθοί. Όπως πρόσθεσε ο κ. Δήμαρχος τις τελευταίες ημέρες ξεκίνησαν και κόβονται εντάλματα και αρκετοί θα πληρωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.



Σύμβαση με το Αστικό ΚΤΕΛ: "Ξαναζεσταμένο φαϊ"



Ξαναζεσταμένο φαϊ χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Κατερίνης την καταγγελία του Δημοτικού Συνδυασμού "Πράξη το Όραμα" σχετικά με την σύμβαση που υπέγραψε ο Δήμος Κατερίνης με το Αστικό ΚΤΕΛ της πόλης για την συνέχιση του προγράμματος της επιδότησης των εισιτηρίων.



Όπως επισήμανε το ποσό της επιδότησης δεν καθορίστηκε από τον Δήμο ή το ΚΤΕΛ, αλλά βασίστηκε πάνω στα στατιστικά στοιχεία μελετητών με βάση την μετακίνηση την προηγούμενη χρονιά, ενώ έσπευσε να προσθέσει πως φέτος η επιδότηση κρατήθηκε στο ίδιο ύψος με πέρυσι, τη στιγμή που αυξήθηκε σημαντικά η βενζίνη και το ΦΠΑ.