Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ...!!!!

χωρις προτάσεις και χρονοδιάγραμμα ήρθαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε. και της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου


- Οι φορείς προχωρούν σε μηνύσεις, αγωγές και ασφαλιστικά μέτρα κατά παντός υπευθύνου

Χωρίς κανένα αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε χθες αργά το μεσημέρι η σύσκεψη που συγκάλεσε ο Νομάρχης Πιερίας και οι τουριστικοί φορείς του Νομού σχετικά με τις επιπτώσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία από τα έργα που γίνονται στην εθνική οδό από την παραχωρησιούχο εταιρεία.
Στη σύσκεψη παρέστησαν εκτός από το Νομάρχη, ο πρώην Βουλευτής Αντώνης Καρπούζας, οι Δήμαρχοι Κορινού Ν. Αβραμίδης, Μεθώνης Κ. Αβραμίδης, Πύδνας Δ. Βασιλειάδης, Αιγινίου Β. Κοντός, Κολινδρού Θ. Σολοποτιάς, Παραλίας Γ. Κεραμιδιώτης, ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης Θ. Λιακόπουλος, ο Αντινομάρχης Δ. Χριστογιάννης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Η. Χατζηχριστοδούλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Δ. Πανταλώνας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δ. Μπούρος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Παραλίας Γρ. Βεϊδαμενίδης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες από την ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. και την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.
Η πλευρά της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε. και της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. δεν απάντησαν σε καμία εκ των ερωτήσεων που έθεσαν οι φορείς του τουρισμού, οι Δήμαρχοι και ο Νομάρχης, ενώ στο τέλος συσκέφθηκαν μεταξύ τους κεκλεισμένων των θυρών για να προταθεί μία κάποια λύση, η οποία ουδέποτε και έγινε δεκτή από το Νομάρχη, αντίθετα το πιερικό μέτωπο αποφάσισε από Δευτέρα να ξεκινήσει τη δικαστική οδό.



Η ΣΥΣΚΕΨΗ



Ιδιαίτερα αιχμηρός στην τοποθέτησή του ήταν ο Νομάρχης Γιώργος Παπαστεργίου. "Ο χειμώνας χάθηκε με το κλείσιμο των Τεμπών. Είχαμε ένα καλοκαίρι να περιμένουμε και μας το χαλάτε κι αυτό με τα έργα" είπε χαρακτηριστικά ξεκαθαρίζοντας πως δεν είναι κατά των έργων, αλλά υπέρ των έργων που γίνονται με σωστό σχεδιασμό.
Ήδη, όπως τόνισε ο Νομάρχης τα 11 χλμ της εθνικής οδού είναι κλειστά από τις 7 Ιουνίου, εδώ δηλαδή και 40 μέρες. Πέρασαν 40 μέρες είπε, και το μόνο που έκανε η εταιρεία ήταν να φρεζάρει το έδαφος αφού δεν έχει ξεκινήσει καν την ασφαλτόστρωση και απομένουν περίπου 15 ημέρες για την ασφαλτόστρωση, αν όλα πάνε καλά. Απορώ, συνέχισε, για ποιόν λόγο δεν αποφασίσατε να κλείνετε ανά κομμάτια και αποφασίσατε να κλείσετε 11 ολόκληρα χλμ. ποιόν βολεύει αυτό;
Σίγουρα όχι την Πιερία, τους κατοίκους, τους επισκέπτες και τους επαγγελματίες της. Όλα αυτά δεν τα σκέφτηκε κανείς από εσάς; Ποτέ; Μέχρι πότε θα πληρώνουν οι Πιεριείς αυτά τα πράγματα; Γιατί θα πρέπει να κλείσει εντελώς η εθνική οδός και τέλος, γιατί και για ποιόν δρόμο πληρώνουμε τα διόδια;
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλίας Χατζηχριστοδούλου ανέφερε πως δεν είναι η πρώτη φορά που η Πιερία γίνεται "μπαλάκι". "Οι άλλοι προορισμοί το τελευταίο διάστημα τρίβουν τα χέρια τους" είπε χαρακτηριστικά και τάχθηκε υπέρ της νομικής οδού.
Ο Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης αναφέρθηκε στις δύσκολες συγκυρίες και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων της Παραλίας. "Καταστρεφόμαστε. Δεν μας περισσεύει ούτε ένα ευρώ. Εμείς μιλάμε για γρήγορο και ασφαλές οδικό δίκτυο. Πού είναι;".

Ο εκπρόσωπος τους ΤΕΕ Πιερίας Ηλίας Τσιτλακίδης έθεσε ερωτήματα γύρω από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου ενώ σημείωσε πως είναι απαράδεκτη αυτή η χρονική επιλογή από μέρους της εταιρείας.
Ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης Θανάσης Λιακόπουλος υπογράμμισε πως αυτή τη στιγμή η Πιερία διεκδικεί το αυτονόητο ενώ διερωτήθηκε γιατί δεν προηγήθηκε ένας σωστός προγραμματισμός σε συνεργασία με τη Ν.Α. Πιερίας.
Ο Γιώργος Μπούρος πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του Νομού αναφέρθηκε αποκλειστικά και μόνο στην συμπεριφορά της εταιρείας η οποία λειτουργεί στην περιοχή ως... κατακτητής.
Το λόγο στη σύσκεψη πήρε και ο πρώην Βουλευτής Αντώνης Καρπούζας, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του. "Είμαι από αυτούς που υποστήριξα με πάθος τη σύμβαση παραχώρησης, κάτι που το πλήρωσα ακριβά. Θα ήθελα να υπάρξει μία συνεργασία" είπε χαρακτηριστικά κάνοντας λόγο για δικαιολογημένη διαμαρτυρία από πλευράς της Πιερίας, ενώ απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους των δύο εταιριών είπε πως δεν μπορούν να απαξιώνουν τους εκλεγμένους άρχοντες.



ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε.
Κατανόηση των προβλημάτων της Πιερίας δήλωσαν οι εκπρόσωποι της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε., οι οποίοι σημειωτέων ξεκαθάρισαν ότι η εταιρεία δεν κάνει επίβλεψη των εργασιών που κάνει η παραχωρησιούχος, αλλά το μόνο που έχει να κάνει είναι να ελέγχει αν η εταιρεία τηρεί τις συμβατικές της υποχρεώσεις και τις ημερομηνίες. Τα συγκεκριμένα έργα, όπως είπαν, πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τις 5 Μαρτίου του 2011.Όπως είπαν επίσης, η εταιρεία αποφάσισε με δική της ευθύνη αντί να κάνει μπαλώματα στο οδόστρωμα στο συγκεκριμένο σημείο, να προβεί στην συνολική αποκατάστασή του, κάτι που είναι προς τιμήν της, και η εκτίμηση είναι ότι ο δρόμος αυτός θα χρειαστεί διορθώσεις μετά από μία 15ετία.
Παρόλα αυτά, οι εκπρόσωποι της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε. δεν απάντησαν στο ποια είναι τα χρονοδιαγράμματα που υπάρχουν για το συγκεκριμένο έργο, ούτε έδωσαν λύση στο τι μπορεί να γίνει. Οι εκπρόσωποι της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου που παρέστησαν στη συζήτηση τήρησαν στάση σιωπής.
ΔΗΛΩΣΗ ΨΩΜΙΑΔΗ
Σχετικά με το κυκλοφοριακό πρόβλημα που προκαλείται στην Πιερία από έργα συντήρησης και ασφαλτόστρωσης που βρίσκονται σε εξέλιξη από τις αρχές Ιουνίου έργα ασφαλτόστρωσης στην ΠΑΘΕ, ο υπ. Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Σε μια περιοχή που έχει δεχθεί επί 5 μήνες το τρομερό οικονομικό πλήγμα λόγω των Τεμπών, είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει. Η Πολιτεία πρέπει άμεσα να δώσει λύση. Να αναστείλει τις εργασίες για τον Σεπτέμβριο ώστε να μη χαθεί τελείως η τουριστική σεζόν και να φροντίσει να αποζημιώσει τους επιχειρηματίες της περιοχής για τη ζημία που υπέστησαν και υφίστανται".
ΠΗΓΗ: ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ