Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Θ. Παπαγεωργίου: «Να δεσμευτεί η Κυβέρνηση για αποκατάσταση των αδικιών στο ασφαλιστικό σύστημα»

Την δέσμευση της Κυβέρνησης πως όταν ξεπεραστεί η κρίση θα βελτιωθεί το επίπεδο απόδοσης των συντάξεων στη χώρα μας ζήτησε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πιερίας κ. Θ. Παπαγεωργίου στην ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπ. Οικονομικών «Μεταρρύθμιση Συνταξιοδοτικού Συστήματος του Δημοσίου και συναφείς διατάξεις».



Ο κ. Παπαγεωργίου στην ομιλία τόνισε ότι «το ασφαλιστικό σύστημα στη χώρα βρίσκεται σε κρίση, ότι τμήματα του, όπως αυτό της ιδιωτικής ασφάλισης σε πολλά από τα ταμεία καταρρέουν και φυσικά, δεν υπάρχει προοπτική βιώσιμης λειτουργίας. Πρέπει, όμως, να πούμε ότι στο νομοσχέδιο αυτό –για να είμαστε ειλικρινείς απέναντι στους πολίτες της χώρας, είναι νομοσχέδιο έκτακτων λύσεων και ανάγκης- υπάρχουν επώδυνες λύσεις, λύσεις που επιφέρουν ανατροπές για τους συμπολίτες μας, για μεγάλα τμήματα της κοινωνίας»



Επεσήμανε επίσης πως παρά την αφόρητη πίεση που ασκείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την ασφάλιση και την συνταξιοδότηση των γυναικών «δεν πρέπει να οδηγηθούμε σε οριστικές ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας. Αυτό πρέπει να το δει η Κυβέρνηση και πρέπει να το δούμε όλοι. Αυτό πρέπει να είναι μια διαβεβαίωση της Κυβέρνησης προς τους Έλληνες πολίτες, πέραν των όποιων προσπαθειών γίνονται από την Κυβέρνηση για να ελαφρυνθούν οι συγκεκριμένες κατηγορίες.

Πρέπει, οι πολίτες σ’ αυτή τη χώρα να πειστούν ότι εάν ξεπεραστεί η κρίση, θα μας βρει σε καλύτερη θέση, σε καλύτερες συνθήκες για να βελτιωθεί το επίπεδο απόδοσης των συντάξεων στη χώρα μας.

Πρέπει, να πούμε στους πολίτες ότι η ανάπτυξη και η αύξηση του Α.Ε.Π. τα επόμενα χρόνια είναι η λύση για τη θεραπεία των προβλημάτων που αφορούν και το ασφαλιστικό σύστημα, δεδομένου ότι μια οικονομία που παράγει πλούτο, παράγει εισοδήματα, παράγει φόρους, παράγει εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία είναι η μόνη λύση για να ενδυναμωθεί το ασφαλιστικό σύστημα στη χώρα μας, για να βελτιωθεί το επίπεδο παροχής υπηρεσιών της κοινωνικοασφαλιστικής υποδομής.

Πρέπει, να πειστούν οι πολίτες ότι δεν έκλεισαν οι ορίζοντες, ότι δεν έκλεισαν οι πύλες και οι πόρτες για το μέλλον. Πρέπει να αποκατασταθούν οι όποιες αδικίες και κάνετε επαναλαμβάνω –πρέπει να το αναγνωρίσουμε αυτό στην Κυβέρνηση- προσπάθειες να αποκατασταθούν οι όποιες αδικίες υπήρχαν στο προσχέδιο, αλλά επειδή θα υπάρχουν αδικίες και στο τελικό κείμενο, να υπάρχει, όπως και στο προηγούμενο νομοσχέδιο, η δέσμευση ότι στο μέλλον
θα αρθούν όλες αυτές οι αδικίες».