Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Ο μαραθώνιος είναι στάση ζωής


Mέσα από έναν διαφορετικό στίβο, όπου δεν υπάρχουν ταρτάν ή χρονόμετρα, αλλά πολύ μεράκι και δημιουργικότητα για το Μαραθώνιο Δρόμο, τα μέλη του συλλόγου Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» δεν πτοούνται από τις υψηλές θερμοκρασίες και διανύουν καθημερινά αμέτρητα χιλιόμετρα. Έχοντας λάβει μέρος σε όλες τις μεγάλες εγχώριες διοργανώσεις προετοιμάζονται - σε πλήρη σύνθεση - συστηματικά για την πρόκληση της συμμετοχής στην κλασική διαδρομή(Μαραθώνιος Αθήνας), τον προσεχή Οκτώβριο.

Όπως τονίζει για την ενασχόλησή με το μαραθώνιο η ψυχή του συλλόγου ο 57χρονος συμπολίτης μας Βαγγέλης Γερομιχαλός:«Ψάχνεις το ωραίο και αληθινό. Δεν αντέχεις τη μιζέρια παρά μόνο υψηλές ανθρώπινες αξίες. Όλα αυτά πλάθονται, καθώς γυμνάζεσαι σκληρά. Όμως ο μαραθώνιος είναι ένας δρόμος ψυχής και όχι μόνο ένας δρόμος του σώματος. Όταν τερματίζεις το μαραθώνιο έχεις πάει σίγουρα πιο μακριά από εκεί που ήσουν».
Γενικότερα δεν θα ήταν υπερβολή να ισχυριστεί κανείς ότι για τα μέλη του συλλόγου ο μαραθώνιος είναι φιλοσοφία, στάση ζωής και πνευματικής ανάπτυξης, ενώ αποτελεί για όλους όσοι ασχολούνται έστω και ερασιτεχνικά διέξοδο από την καθημερινότητα και τη ζωή του καναπέ, συγκινεί δρομείς και θεατές. Γι’ αυτό και κλείνουμε με μια προτροπή. Την επόμενη φορά που θα περάσετε από δρόμο στον οποίο εξελίσσεται ένας παρόμοιος αγώνας, σταθείτε και χειροκροτήστε τους δρομείς. Το αξίζουν. Και ποιος ξέρει, μπορεί κάποια στιγμή να βρεθείτε και εσείς σε αυτήν τη θέση.

Ν.Γ.