Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Επίθεση από Τούρκους χάκερς δέχθηκε η ιστοσελίδα του δήμου Αιγινίου

 με τη διεύθυνση www.aiginio.gr. Συγκεκριμένα το πρωί της Πέμπτης εμφανιζόταν η φωτογραφία που βλέπετε, η οποία απεικονίζει τον Κεμάλ Ατατούρκ. Το περιστατικό δεν διήρκεσε πολύ ώρα, καθώς έγινε έγκαιρα αντιληπτό από υπαλλήλους τους δήμου και η εικόνα της ιστοσελίδας επανήλθε στη φυσιολογική της όψη.


Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που δέχεται επίθεση η ιστοσελίδα του δήμου Αιγινίου, καθώς και κατά το παρελθόν σκοπιανοί χάκερς είχαν παρέμβει τοποθετώντας τη σημαία τους στην αρχική σελίδα της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του Αιγινίου. Η επίθεση της Πέμπτης εκτός από την φωτογραφία συνοδευόταν και από κείμενο, όπου αναφέρεται ένα γκρουπ και συγκεκριμένο κωδικό όνομα, πιθανόν του χάκερ που είναι υπεύθυνος για αυτή την επίθεση.

Ηλεκτρονικός πόλεμος μεταξύ ελλήνων και τούρκων έχει ξεσπάσει αρκετές φορές κατά το παρελθόν, η εν λόγω κίνηση όμως δεν προκλήθηκε και άγνωστο ποια μπορεί να είναι τα κριτήρια επιλογής της συγκεκριμένης ιστοσελίδας. Ίσως η προσφυγική καταγωγή πολλών από τους κατοίκους του δήμου.
Παρακάτω το κείμενο που συνόδευε την επίθεση όπως γράφηκε σε αγγλικά και τούρκικα:

«1923 Turk-Grup

Palyo34 KaraBulut

On behalf of Turkish Nation, this website has been interfered by 1923Turk Grup

Mevzu-u Bahis Vatansa Gerisi Teferruattir

Turkish Hacker By Palyo34 KaraBulut»