Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Αισθητική παρέμβαση του δήμου Κατερίνης στον Καπνικό Σταθμό στις Εργατικές Κατοικίες της περιοχής

Τις συνθήκες διαβίωσης και τις υποδομές μιας ακόμα περιοχής της πόλης ανέλαβε να βελτιώσει η αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων, με έργα που αφορούν τις εργατικές κατοικίες του Καπνικού Σταθμού.
Έτσι, μια ακόμα γειτονιά σε απόσταση από το κέντρο της Κατερίνης και υπολειπόμενη στην προσοχή των αρχών και της κοινής γνώμης , όπως ίσως θα περίμενε κανείς, αλλάζει όψη.

Οι εργασίες διήρκεσαν αρκετό διάστημα, το αποτέλεσμα όμως είναι ικανοποιητικό, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί η χρήση κυβόλιθων φιλικών προς το περιβάλλον. Μια ήπια αλλά ουσιαστική παρέμβαση στην οποία επιδόθηκαν τα συνεργεία του δήμου, κάτι που σίγουρα θα εκτιμήσουν όσοι μένουν στις εργατικές κατοικίες. Στην περιοχή βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και έκανε δηλώσεις, αναφερόμενος στα έργα και τη φιλοσοφία της διοίκησης.


Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

«Βρισκόμαστε στην ενότητα του καπνικού σταθμού, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η εργολαβία κατασκευής πεζοδρομίου. Πρόκειται για υλοποίηση της δέσμευσης του δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη για αναβάθμιση των εργατικών κατοικιών στον εγγλέζικο.

Πραγματικά οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Νομίζω ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση αποτελεί το ουσιαστικότερο παράδειγμα στην προσπάθεια που κάνει η διοίκηση του δήμου Κατερίνης για να δημιουργήσει «μια πόλη για να ζεις».
Σε αυτήν την παρέμβαση φαίνεται η βούληση του δημάρχου και της διοίκησης του δήμου, με τη χρησιμοποίηση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον, για την αισθητική αναβάθμιση όλων των εργατικών κατοικιών και τη βελτίωση των συνθηκών για τους συνδημότες μας. Τους οποίους μάλιστα θα ήθελα να ευχαριστήσω για την συνεργασία και την υπομονή που δείχνουν κατά την κατασκευή των έργων.

Θεωρώ ότι το αποτέλεσμα που βλέπουμε τους αποζημιώνει και όλοι μαζί κάνουμε ένα βήμα για να πάμε την πόλη μας πιο μπροστά».