Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Σήμερα στις 9 μ.μ. στο Διοικητήριο Ευρεία σύσκεψη για τα διόδια

Ευρεία σύσκεψη με μοναδικό θέμα τις περαιτέρω κινήσεις ύστερα από την προσπάθεια της παραχωρησιούχου εταιρείας να κατασκευάσει σταθμό διοδίων στον κόμβο της Λεπτοκαρυάς, θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ στο Διοικητήριο με τη συμμετοχή των αρχών του Νομού, αλλά και παραγωγικούς φορείς.
Κάλεσμα για τη συμμετοχή όλων των φορέων στη σύσκεψη κάνει η Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων στο Αιγίνιο, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η επιστολή του Νομάρχη προς τους Βουλευτές, τους Δημάρχους του Νομού, τους παραγωγικούς φορείς της Πιερίας.
Κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα
Η Επιτροπή αγώνα καλεί τους κ.κ. Νομάρχη, Βουλευτές και Δημάρχους Πιερίας, καθώς και όλα τα μέλη του νομαρχιακού συμβουλίου, τα μέλη των δημοτικών συμβουλίων και τους επαγγελματικούς φορείς, τα μέλη της και της πολίτες της Πιερίας να συμμετάσχουν στην σύσκεψη που θα γίνει σήμερα και ώρα 21.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του νομαρχιακού συμβουλίου στη Νομαρχία. με θέμα την απόπειρα κατασκευής παράπλευρων διοδίων στη Λεπτοκαρυά.
Η έναρξη κατασκευής των διοδίων αναχαιτίστηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010 από τους εξοργισμένους πολίτες της Νότιας Πιερίας που αυθόρμητα διαδήλωσαν.
Σήμερα θα οργανώσουμε τη σύσσωμη και ομόψυχη απάντηση της Πιερίας.
Η Πιερία δεν αντέχει άλλο. Φτάνει πια.
Η συμμετοχή όλων μας στον αγώνα είναι αναγκαία.
Σας ευχαριστούμε
Η Επιτροπή Αγώνα
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΟΜΑΡΧΗ
Επιστολή προς τους βουλευτές, τους δημάρχους του Νομού, τους παραγωγικούς φορείς και την Επιτροπή Αγώνα έστειλε ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου σχετικά με το ζήτημα της λειτουργίας των διοδίων στην Πιερία.
Ο Νομάρχης ζητά να συγκληθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των παραπάνω, προκειμένου να οριστεί μια συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα ώστε να ζητηθεί από την κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι δεν θα λειτουργήσει κανένας επιπλέον σταθμός διοδίων στην Πιερία ωσότου κατασκευαστούν όλα τα παράλληλα οδικά έργα.

Συνεδρίασε εκτάκτως το βράδυ της Τρίτης το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ανατολικού Ολύμπου με μοναδικό θέμα τη συζήτηση γύρω από τις περαιτέρω κινήσεις μετά και την τελευταία προσπάθεια της εταιρείας "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε." να τοποθετήσει διόδια στον κόμβο της Λεπτοκαρυάς.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν επίσης η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πιερίας κα Μαρία Μίχου, εκπρόσωπος του Βουλευτή κ. Θ. Παπαγεωργίου, και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι του νεοσύστατου Δήμου Δίου Ολύμπου κ.κ. Κ. Δημόπουλος, Κ. Κουρίτα, Ν. Λάππας, Γ. Παπαθανασίου και Αθ. Τσιφοδήμος. Σύσσωμη η Δημοτική Αρχή και οι φορείς της νότιας Πιερίας εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους από την αυθαίρετη πρωτοβουλία της εταιρείας και υπογράμμισαν πως δεν θα επιτρέψουν την τοποθέτηση παράπλευρων διοδίων αν πρώτα δεν εξασφαλιστεί η ασφαλής κίνηση των οχημάτων στις παράλληλες οδούς.
Η κα Μίχου
Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικού Ολύμπου παραβρέθηκε η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαρία Μίχου, η οποία μετέφερε στους συμβούλους του περιεχόμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη, για το συγκεκριμένο θέμα.
Όπως είπε η κα Μίχου, το Υπουργείο Υποδομών βρίσκεται σε διαβούλευση με την εταιρία, ώστε πριν γίνουν τα παράπλευρα έργα να μη λειτουργήσουν τα διόδια στον κόμβο της Λεπτοκαρυάς. Αυτό που μας ενδιαφέρει, πρόσθεσε η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, είναι να υπάρχει ασφαλή μετακίνηση των οχημάτων από παράλληλους δρόμους για να μην επιβαρύνονται με διόδια. Ανακοίνωσε δε πως αναμένεται επίσκεψη στην περιοχή του ιδίου του κ. Μαγκριώτη, ώστε να δει την κατάσταση που επικρατεί, χωρίς ωστόσο να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία.
Στην έκτακτη συνεδρίαση παραβρέθηκε και εκπρόσωπος του Βουλευτή Θ. Παπαγεωργίου, ο οποίος ενημέρωσε το σώμα για τις ενέργειες του Βουλευτή για το συγκεκριμένο ζήτημα αλλά και το κλείσιμο του κόμβου της Σκοτίνας, τονίζοντας πως αναμένεται επίσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου στην περιοχή.
Η Συνεδρίαση
Ο Δήμαρχος Ανατολικού Ολύμπου Διονύσης Αρωνιάδης ανέφερε πως ο δήμος δεν γνώριζε τίποτε για τις ενέργειες της εταιρίας και πληροφορήθηκε το γεγονός από τα Μέσα Ενημέρωσης. Σημείωσε δε πως οι εργασίες για την τοποθέτηση των διοδίων στον κόμβο της Λεπτοκρυάς σταμάτησαν επειδή δεν είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την οδική ασφάλεια. "Αν δεν παρέμβουμε δυναμικά, σύντομα θα επανέλθουν", είπε ο κ. Αρωνιάδης, σημειώνοντας και τα τεράστια προβλήματα που έχουν προκύψει στην περιοχή με το κλείσιμο του κόμβου της Σκοτινάς, χωρίς να γίνουν ουσιαστικές παρεμβάσεις, όπως είχαν πει αρχικά από την εταιρία.
Στο συμβούλιο συμμετείχε και η νομική σύμβουλος του Δήμου Ανατολικού Ολύμπου, η οποία ενημέρωσε το σώμα για τις νομικές ενέργειες που έχει κάνει ο δήμος, κατά της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου.
Ο Επικεφαλής της μειοψηφίας στο Δ.Σ. Δημήτρης Μυλωνέρος σημείωσε πως μέχρι πέρυσι ο δήμος δεν ασχολήθηκε καθόλου με τα έργα στην εθνική οδό. "Ευτυχώς άλλαξε ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι και μάθαμε τι σχεδιάζεται στην εθνική", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μυλωνέρος.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γρεβενίτης έκανε λόγο για "πολιτικό τρικ" να γίνεται κάτι τέτοιο λίγο πριν τις εκλογές, ενώ η δημοτική σύμβουλος κα Νούλα τόνισε πως η τοπική κοινωνία ακόμη δεν έχει αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος.
Οι υποψήφιοι δήμαρχοι
Ο κ. Σάκης Τσιφοδήμος ζήτησε να κινηθούν νομικά για το θέμα, να αποστείλουν έγγραφο στο υπουργείο υποδομών με τα απαραίτητα παράλληλα έργα που έχει ανάγκη η περιοχή, αλλά και όλος ο κόσμος της περιοχής να βρίσκεται σε επαγρύπνηση.
Ο κ. Νίκος Λάππας ανέφερε πως επικοινώνησε με το γραφείο του κ. Μαγκριώτη και έλαβε τη διαβεβαίωση πως μέσα στους επόμενους 2 μήνες δεν θα υπάρξει καμιά κίνηση από την εταιρία για το συγκεκριμένο ζήτημα, προτείνοντας να γίνει μια συνάντηση με όλους τους αρμόδιους φορείς.
Ο κ. Γιώργος Παπαθανασίου σημείωσε πως η μη λειτουργία των διοδίων Αιγινίου επιβαρύνει το κόστος των διοδίων στη Λεπτοκαρυά. Τόνισε δε πως αυτό που μπορούν να κάνουν οι φορείς της περιοχής είναι να ελέγχουν κατά πόσο εφαρμόζεται η σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ κράτους και εταιρείας.
Η κα Κουρίτα χαρακτήρισε όψιμες και υποκριτικές τις αντιδράσεις των Βουλευτών, τονίζοντας πως το θέμα των διοδίων είναι καθαρά πολιτικό. Πρόσθεσε δε πως σε λίγο τα διόδια θα λειτουργούν με κάρτα και δεν θα χρειάζονται καν υπαλλήλους.