Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών


Τις αντιπροσωπείες των ξένων συγκροτημάτων που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που διοργάνωσε ο Χορευτικός Όμιλος Κατερίνης με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Κατερίνης, δέχτηκαν την περασμένη Τρίτη ο Αντιδήμαρχος Ζήνων Σατραζέμης και η Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κική Κίτσιου-Παπαργυρίου.

Στη διάρκεια της εθιμοτυπικής επίσκεψης οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα που αφορούν τον πολιτισμό και τις εκδηλώσεις που προωθούν τις σχέσεις φιλίας και συνεργασίας των λαών.

«Ο Δήμος Κατερίνης προσπαθεί με κάθε τρόπο να προωθήσει και να αναδείξει τον Πολιτισμό, σε κάθε έκφρασή του» δήλωσε ο κ. Σατραζέμης, ο οποίος συνεχάρη τα μέλη της διοίκησης του Χορευτικού Ομίλου για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης και τους διαβεβαίωσε πως ο Δήμος Κατερίνης θα είναι πάντοτε αρωγός σε κάθε προσπάθεια πολιτιστικής έκφρασης.



Η εθιμοτυπική συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και ευχών για μελλοντική συνεργασία.



Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27/9/2010, στην Πλατεία Ελευθερίας με τη συμμετοχή χορευτικών ομάδων από την Τουρκία, την Ιρλανδία, τη Σερβία, την Κροατία, την Ιταλία και την Ρουμανία.

Στην εκδήλωση η κάθε χορευτική ομάδα παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας της.

«Είναι τιμή και χαρά η πόλη μας να φιλοξενεί παρόμοιες εκδηλώσεις» δήλωσε η Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κική Κίτσιου-Παπαργυρίου και συνέχισε: «Αυτό αποδεικνύεται και από το πλήθος του κόσμου που παραβρέθηκε στην εκδήλωση και συμμετείχε σε αυτήν την ανταλλαγή φιλίας και πολιτισμού μεταξύ των λαών που οφείλουν έτσι κι αλλιώς να πορευθούν στο μέλλον συνεργαζόμενοι ειρηνικά για το καλό όλων μας και ειδικά για τις επόμενες γενιές».