Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΓΙΑ ΤΟΝ Σ.Σ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΤΙ λέει ο νέος υφυπουργός Υποδομών Σπύρος Βούγιας.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Θανάση Παπαγεωργίου-που ζητούσε να μάθει «γιατί παραμένει ανενεργό και πότε θα δοθεί σε χρήση, ένα τόσο σημαντικό και με μεγάλο κόστος έργο, το οποίο μπορεί να αναβαθμίσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών του πολύπαθου ΟΣΕ προς το επιβατικό κοινό και τους πολίτες της Πιερίας»-ο υφυπουργός Υποδομών επιρρίπτει την πρώτη ευθύνη για την καθυστέρηση στη δημοτική αρχή Κατερίνης.
Η οποία, όπως αναφέρει, απαίτησε την τροποποίηση των αρχικών σχεδίων κατασκευής της υπόγειας διάβασης της οδού Λ. Ιασονίδου και τη μετατροπή της από διάβαση πεζών και μοτοποδηλάτων σε διάβαση πεζών και μικρών οχημάτων. Πράγμα που πήρε χρόνο (στην ΕΡΓΟΣΕ για να το υλοποιήσει) και μάλιστα πέραν του δέοντος αρκετό, όπως πολύ καλά γνωρίζουν οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
Πάντως, δεν είναι ο μόνος φταίχτης για την δίχρονη, και βάλε, καθυστέρηση παράδοσης (εντός του 2008 διαβεβαίωνε παλαιότερα η ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε ότι θα δοθεί προς χρήση) του ανακαινισμένου σταθμού.
Δεύτερος (ιεραρχικά στην υφυπουργική απάντηση) λόγος καθυστέρησης ήταν οι νέες απαιτήσεις του ΕΔΙΣΥ Α.Ε (του Εθνικού Διαχειριστή Σιδηροδρομικής Υποδομής Α.Ε, θυγατρικής εταιρείας του ΟΣΕ) σχετικά με τα σιδηροδρομικά συστήματα του έργου και τρίτος λόγος η δοκιμαστική λειτουργία του νέου συστήματος και η εκπαίδευση σχετικού προσωπικού του ΟΣΕ που αποτελεί συμβατική υποχρέωση της αναδόχου εταιρείας του έργου.


******* ΠΑΝΤΑ ΘΑΥΜΑΖΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ: Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΓΙΑ ΡΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΙΧΜΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ, ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΕΙΘΙΣΤΑΙ
ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ....
ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ? ΣΤΟ ΟΤΙ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ Η ΥΠΟΓΕΙΑ ΔΙΑΒΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΟΘΗΚΕ ΣΕ ΧΡΗΣΗ?
ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΟΣΕ, ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝΕ, ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ?
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ, ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ....!