Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ :ΣΤΟ ΦΕΚ ΤΟ ΓΠΣ ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ :Στο ΦΕΚ το ΓΠΣ!

Τα 20 εκ. τ.μ. αγγίζει πλέον η νέα Κατερίνη

Στο ΦΕΚ το ΓΠΣ!


Στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκε την Δευτέρα το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Κατερίνης, όπως ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος κ. Σάββας Χιονίδης. Υπενθυμίζεται ότι το ΓΠΣ υπογράφηκε στις 23 Ιουλίου.

«Η Κατερίνη αλλάζει εποχή! Δίνουμε υπεραξίες στην πόλη μας μερικών δις Ευρώ. Εντάσσουμε πολύ μεγάλες δημοτικές εκτάσεις για να ξεπληρώσουμε τους δημότες, αλλά και για να δημιουργήσουμε επιτέλους ο Δήμος τράπεζα γης».

Όπως ανέφερε ο κ. Δήμαρχος στο νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο συνολικά 15000 στρ. είναι δημοτικές εκτάσεις. «Τώρα θα μπορούμε να πούμε ότι θα έχουμε ΒΙΟΠΑ, πολεοδομημένο μεταξύ της Παλιάς και Νέας Εθνικής Οδού και 800 στρέμματα για αποθήκες μεταφορικών επιχειρήσεων μεταξύ Νέας Εθνικής Οδού και Σιδηροδρομικής γραμμής.

Χαρακτηριστικά ο κ. Δήμαρχος έκανε λόγο για μία ιστορική μέρα για την πόλη, ενώ υπογράμμισε πως στόχος της Διοίκησης τώρα είναι να προχωρήσουν στα τυπικά θέματα και συγκεκριμένα στις εργασίες για την πολεοδόμηση της Κατερίνης και όλων των Δημοτικών Διαμερισμάτων.

Αναφερόμενος στα στοιχεία του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου σημείωσε πως πλέον η Κατερίνη θα αποκτήσει 8,5 εκ. τ.μ. και συνολικά θα μετατραπεί σε μία πόλη των 20 και πλέον εκ. τ.μ., ενώ επίσης θα διορθωθούν παραλείψεις και στοιχεία στο παλιό ΓΠΣ.

Κλείνοντας ο Δήμαρχος Κατερίνης συνεχάρη την αρμόδια Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας κα Βικτώρια Παπατολίκα και τα στελέχη κα Κατερίνα Πόδα και Βασίλη Γεροβασιλείου για την σκληρή δουλειά όλο αυτά τα χρόνια.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι στο χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο που ακολούθησε της συνέντευξης τύπου του Δημάρχου, ο κ. Χιονίδης έθεσε εκτάκτως το θέμα της έναρξης των απαραίτητων εργασιών για την πολεοδόμηση της Κατερίνης και των Δημοτικών Διαμερισμάτων.