Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Σάββας Χιονίδης: Αλλάζει εποχή η Κατερίνη


Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο

Τα 20 εκατομ. τ.μ. προσεγγίζει η νέα πόλη

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Κατερίνης. Όπως ανακοίνωσε το απόγευμα σε συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος  Σάββας Χιονίδης:«Η Κατερίνη αλλάζει εποχή! Δίνουμε υπεραξίες στην πόλη μας μερικών δις ευρώ, ενώ, εντάσσουμε πολύ μεγάλες δημοτικές εκτάσεις για να αποπληρώσουμε τους δημότες, αλλά και για να δημιουργήσουμε δημοτική τράπεζα γης».

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος στο νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο εντάσσονται δημοτικές εκτάσεις σε τέτοια έκταση ώστε όπως είπε: «Δεν υπάρχει καμία πόλη αντίστοιχου μεγέθους στην Ελλάδα που να έχει ούτε τα μισά στρέμματα».  Ειδικότερα ο κος Χιονίδης τόνισε: «Τώρα θα μπορούμε να πούμε ότι θα έχουμε ΒΙΟΠΑ, πολεοδομημένο μεταξύ της Παλιάς και Νέας Εθνικής Οδού και 800 στρέμματα για αποθήκες μεταφορικών επιχειρήσεων μεταξύ Νέας Εθνικής Οδού και Σιδηροδρομικής γραμμής», ενώ συνέχισε επισημαίνοντας: « Περισσότερα από 1.500 στρέμματα ανήκουν στον Δήμο μας. Από αυτά 1.000 στρέμματα βρίσκονται στην Ολυμπιακή Ακτή».




ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Επιπλέον ο κ. Χιονίδης μίλησε για μία ιστορική μέρα για την πόλη, ενώ υπογράμμισε πως στόχος της Διοίκησης είναι να προχωρήσουν άμεσα και οι  εργασίες για την πολεοδόμηση της Κατερίνης και όλων των Δημοτικών Διαμερισμάτων.Μιλώντας ειδικότερα για την ταυτότητα του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου σημείωσε πως πλέον η Κατερίνη θα αποκτήσει 8,5 εκ. τ.μ. και θα μετατραπεί σε μία πόλη των 20 και πλέον εκ. τ.μ., ενώ ταυτόχρονα θα διορθωθούν παραλείψεις και στοιχεία στο παλιό ΓΠΣ.

Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ

Επιπλέον ο κος Χιονίδης σημείωσε ότι «Η Κατερίνη  γίνεται μία πόλη η οποία είναι πανέτοιμη να προσεγγίσει στο μέλλον τους 150.000 κατοίκους: «Έχουμε όλες τις υποδομές,  φυσικό αέριο, προαστιακό κ.ο.κ. Η Παραλία και ο Κορινός θα αποτελέσουν την αρμονική συνέχεια της πόλης. Με το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο λύσαμε και το τελευταίο μεγάλο ζήτημα που ήταν σε εκκρεμότητα».


Κλείνοντας ο Δήμαρχος Κατερίνης συνεχάρη την αρμόδια Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Βικτώρια Παπατολίκα και τα στελέχη  Κατερίνα Πόδα και Βασίλη Γεροβασιλείου «για την σκληρή δουλειά τους που απέδωσε καρπούς».