Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ, ΤΟ ΓΠΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ο Δήμαρχος Κατερίνης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου έκανε λόγο για ιστορική μέρα για την πόλη.

Με το νέο Γ.Π.Σ. δίνεται υπεραξία μερικών δισεκατομμυρίων ευρώ στην πόλη ,όπως είπε ο κ. Σάββας Χιονίδης.

Συνολικά εντάσσονται 8.500 στρέμματα εκ των οποίων τα 1500 είναι δημοτικές εκτάσεις.

Από αυτά 1500 στρέμματα βρίσκονται στην Ολυμπιακή Ακτή «δεν υπάρχει άλλη πόλη αντίστοιχου μεγέθους στην Ελλάδα που να έχει ούτε τα μισά στρέμματα», είπε ο κ. Χιονίδης.

Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ

Στο νέο Γ.Π.Σ. προβλέπεται βιοτεχνικό πάρκο, πολεοδομημένο το οποίο θα βρίσκεται ανάμεσα στην παλιά και τη νέα εθνική οδό, 800 περίπου στρέμματα ανάμεσα στην Εθνική οδό και το Σιδηροδρομικό Σταθμό προβλέπονται για αποθήκες μεταφορικών επιχειρήσεων.

«Πλέον όλες οι επιχειρήσεις της Πιερίας μπορούν να μεταφερθούν στις εκτάσεις που θα είναι οργανωμένες και έτοιμες να τις υποδεχθούν»

Το σχέδιο προβλέπει εκτάσεις και στην Περίσταση.

Ήδη ο Δήμαρχος Κατερίνης στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ανέφερε πως θα ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την Πολεοδόμηση και τα δημοτικά διαμερίσματα «παλέψαμε γι’ αυτό το θέμα εδώ και τρία χρόνια» . Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που δημοσιεύθηκε το νέο Γ.Π.Σ. στο ΦΕΚ την ημέρα των γενεθλίων μου. Ήταν για μένα το καλύτερο δώρο , είπε ο κ. Χιονίδης.

Ο κ. Δήμαρχος σημείωσε πως η Κατερίνη είναι έτοιμη να γίνει μια πόλη των 150.000 κατοίκων καθώς έχει όλες τις υποδομές όπως φυσικό αέριο, προαστιακό και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται.

Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ

Αναφερόμενος στην αξιοποίηση των παραλιακών εκτάσεων σημείωσε , η τεράστια ανάπτυξη που θα έχει η Ολυμπιακή Ακτή με την ένταξη στο Γ.Π.Σ. τεράστιων εκτάσεων προσθέτοντας πως στο νέο Καλλικρατικό Δήμο η Παραλία και ο Κορινός θα αποτελεί αρμονική συνέχεια της πόλης.

Τέλος ευχαρίστησε για την προσπάθεια, την αντιδήμαρχο Πολεοδομίας κ. Βικτωρία Παπατολίκα , αλλά και τα στελέχη της υπηρεσίας Κατερίνα Πόδα, και Βασίλη Γεροβασιλείου καθώς και τους υπαλλήλους της Περιφέρειας που στήριξαν αυτή την προσπάθεια.