Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με τον Γραμματέα Προγράμματος της ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη.




Την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου επισκέφτηκε το πρωί του Σαββάτου 22 Ιανουαρίου 2011 στο γραφείο της (Διοικητήριο) ο Γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο περιφερειακός τομεάρχης της Ν.Δ. Χρήστος Tράντης, ο Βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος, ο πρώην Υφυπουργός Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο πολιτευτής Αστέριος Τόκας, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μόσχος Γιαλένιος, ο Αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωάννης Κουρινιώτης, ο Γραμματέας Ξενοφών Μπαραλιάκος και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκος Μακρίδης και Δημήτρης Τσιμήτρης.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας αφού ευχήθηκε καλή χρονιά στον κ. Στυλιανίδη, τον καλωσόρισε και συζήτησε μαζί του σχετικά με τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν την Πιερία.

Η κ. Μαυρίδου αρχικά αναφέρθηκε στις αλλαγές που επιφέρει η εφαρμογή του Ν. 3852/10 «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» και στους βασικούς άξονές του. Επεσήμανε τις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει η νέα περιφερειακή αρχή ως προς το περιεχόμενο και την εφαρμογή του νόμου, με τις επερχόμενες μετατάξεις υπαλλήλων και γενικότερα τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού. Τόνισε πως προτεραιότητα της είναι η ομαλή μετάβαση στο νέο θεσμό της αιρετής τοπικής αυτοδιοίκησης και η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Από τα πρώτα θέματα συζήτησης ήταν το σημαντικό πρόβλημα των διοδίων που αντιμετωπίζει ο νομός Πιερίας. Ο κ. Στυλιανίδης ενημερώθηκε λεπτομερώς τόσο από την Αντιπεριφερειάρχη κ. Σοφία Μαυρίδου όσο και από όλους τους παρευρισκομένους για το ιστορικό των διοδίων, τις δεσμεύσεις από την Πολιτεία προς τους κατοίκους της περιοχής, τη σύμβαση με την εταιρία, την κάρτα ελεύθερης διέλευσης των κατοίκων των περιοχών που δραστηριοποιούνται καθημερινά πέριξ των σταθμών διοδίων και τις προτάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για αυτό το σημαντικό πρόβλημα όπως η κατασκευή παράδρομων, η μείωση της τιμής των διοδίων κ.ά. Ο κ. Στυλιανίδης με την σειρά του υπογράμμισε πως «Εκτός από τις ομάδες εργασίας, οι οποίες συστήνονται αυτή τη στιγμή για τα θεματικά προγράμματα με άξονα τα υφιστάμενα υπουργεία, το δεύτερο βήμα είναι να στηθούν ομάδες ανά περιφέρεια και νομό οι οποίες θα δουλέψουν μαζί με τους περιφερειακούς συνδυασμούς αλλά και με τους δήμους και οι οποίες θα πλαισιωθούν από ανθρώπους που θα μας υποδείξετε για τα διάφορα θέματα, προκειμένου και σε επίπεδο νομού η προγραμματική θέση που θα διαμορφώσει και θα υποστηρίξει διαχρονικά το επόμενο διάστημα η ΝΔ, να είναι συμβατή με αυτό που υποστηρίζει ο περιφερειακός μας συνδυασμός, οι βουλευτές και οι δημοτικές μας παρατάξεις και έτσι να είμαστε πιο αποτελεσματικο».

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, η κ. Μαυρίδου αναφέρθηκε και στο θέμα της αξιοποίησης και εκμίσθωσης του κάμπινγκ του ΕΟΤ στη Σκοτίνα, για το οποίο πριν από λίγες ημέρες δημοσιεύθηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος επενδυτών από την Εταιρεία Ελληνικών Τουριστικών Ακινήτων. Η κ. Μαυρίδου τόνισε πως κύριο μέλημα είναι ο χρόνος εκμίσθωσης, για τον οποίο θα προταθεί ο χρόνος των 40 ετών αντί των 60 ετών, η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος στην ευρύτερη περιοχή καθώς επίσης βασικό στόχο αποτελεί η επένδυση του κάμπινγκ του ΕΟΤ να τηρεί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις και να αποδίδει τα μέγιστα οφέλη τόσο για τον ίδιο τον επενδυτή, όσο για όλους τους Πιεριείς με σεβασμό πάντα στο φυσικό περιβάλλον.

Ο κ. Στυλιανίδης από την πλευρά του επεσήμανε πως «Το ζήτημα είναι ο επενδυτής να μπορέσει να φέρει το κεφάλαιο εδώ ώστε μετά να έχει τη δύναμη να φέρει και κόσμο για να ευνοηθεί όλη η τοπική κοινωνία».

Στην συνέχεια τονίστηκαν και άλλα κρίσιμα θέματα που αφορούν το νομό Πιερίας, όπως είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας, η μείωση των αγροτικών εισοδημάτων, η αναδιάρθρωση των καλλιεργειών και οι τρόποι στήριξης της καπνοκαλλιέργειας της Κατερίνης. Η κ. Μαυρίδου τόνισε εκτός των άλλων ότι ως Αντιπεριφέρεια «στοχεύουμε στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων μέσο της πιστοποιημένης καλλιέργειας, την προβολή των τοπικών προϊόντων μέσου της σύνδεσης της τοπικής αγροτικής παραγωγής με τον τουρισμό και την δυνατότητα μεταποίησης και τυποποίησης των τοπικών προϊόντων».

Τέλος, στη συζήτηση αναφέρθηκε και το θέμα της μετατροπής των λιμενικών υποδομών της Πιερίας σε τουριστικές μαρίνες, με ταυτόχρονη εξασφάλιση ειδικών χώρων για τους αλιείς και ανάπτυξη θαλάσσιων μεταφορών όπως τη θαλάσσια σύνδεση της Πιερίας με τη Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, τη θαλάσσια σύνδεση των λιμανιών της Πιερίας μεταξύ τους και την ανάπτυξη των λιμανιών της Πιερίας σε εμπορικά όπως αυτό της Γρίτσας.

Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας προσέφερε στον κ. Στυλιανίδη αναμνηστικά δώρα από την Πιερία.