Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Θ Παπαγεωργίου: «Το πρόγραμμα LEADER «εργαλείο» στήριξης την τοπικής οικονομίας»

Ανακοινώθηκε πρόσφατα το Τοπικό Πρόγραμμα LEADER για τον Νομό Πιερίας, με την δημοσιοποίηση της 1ης Προκήρυξης για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο του Άξονα 4: «Εφαρμογή της προσέγγισης LEADER» του προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2077-2013».

Ο Βουλευτής Πιερίας κ. Θανάσης Παπαγεωργίου ζήτησε και είχε το μεσημέρι της Κυριακής 23 Ιανουαρίου 2011, συνάντηση με στελέχη της «ΠΙΕΡΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ» προκειμένου να ενημερωθεί για το οικονομικό μέγεθος του προγράμματος, τις περιοχές παρέμβασης – εφαρμογής του προγράμματος LEADER στην Πιερία καθώς και τις δράσεις που χρηματοδοτούνται.

Όπως ενημέρωσαν τον κ. Παπαγεωργίου τα στελέχη της ΠΙΕΡΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ κ. Παρτσαλίδου και κ. Ζαπουνίδης, με το πρόγραμμα LEADER έχουν εξασφαλιστεί για την Πιερία 6.500.000 ευρώ δημόσιας δαπάνης ενώ το συνολικό πρόγραμμα μπορεί να ξεπεράσει τα 10.000.000 ευρώ.

Η ΠΙΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ξεκινά από την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011, ενημερωτικές συναντήσεις ανά Δημοτικό και Κοινοτικό Διαμέρισμα, σε ολόκληρη την περιοχή εφαρμογής του προγράμματος LEADER, με σκοπό την ενημέρωση των όλων των ενδιαφερομένων για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του προγράμματος.

Ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε πως «το πρόγραμμα LEADER αποτελεί βασικό «εργαλείο» στήριξης της τοπικής οικονομίας και της αγροτικής ανάπτυξης

Το Τοπικό Πρόγραμμα LEADER διαθέτει όραμα και στρατηγική για την ανάπτυξη της Πιερίας, συμβάλει στην προσπάθεια ενδυνάμωσης της αγροτικής οικονομίας η οποία αποτελεί ανάχωμα στην ερήμωση, την εγκατάλειψη και τον μαρασμό των χωριών μας.

Συμβάλει επίσης σημαντικά με την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην αύξηση της απασχόλησης.

Γι αυτό θα πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρο και στην κατεύθυνση αυτή είμαι διατεθειμένος να συμβάλω και να βοηθήσω όσο μπορώ»

Πηγή. Ολύμπιο Βήμα