Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011

Καθαρίζονται κανάλια του Βαρικού.ο
Η αντιπεριφερειάρχης κ. Μαυρίδου ανταποκρίθηκε σε αίτημα του δήμου Δίου-Ολύμπου για παραχώρηση εκσκαφέα

Είχαν αρκετά χρόνια να καθαριστούν και υπήρχε κίνδυνος, σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης, να σημειωθούν καταστροφές σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις.


Συνεχίζεται ο καθαρισμός καναλιών σε μεγάλης έκτασης αγροτική περιοχή του Βαρικού Λιτοχώρου ύστερα από παραχώρηση μηχανήματος εκτέλεσης έργων που παραχώρησε η περιφερειακή ενότητα Πιερίας.
Είχε προηγηθεί αίτημα του δήμου Δίου-Ολύμπου στην αντιπεριφερειάρχη κ. Σοφία Μαυρίδου η οποία και ανταποκρίθηκε άμεσα. Παραχώρησε δε για χρονικό διάστημα επτά ημερών έναν υδραυλικό ερπυστριοφόρο εκσκαφέα, με στόχο, σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης, να αποφευχθούν πλημμύρες και καταστροφές σε μεγάλα τμήματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων.
Μετά την παραχώρηση του μηχανήματος ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, απέστειλε ευχαριστήριο έγγραφο προς την αντιπεριφερειάρχη στο οποίο αναφέρει τα εξής:
«Κυρία Αντιπεριφερειάρχη, δια του παρόντος εγγράφου σας ευχαριστούμε για την ικανοποίηση αιτήματός μας για την παραχώρηση μηχανήματος καθαρισμού καναλιών (τσάπας) της Π. Ε. Πιερίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να καθαριστούν τα κανάλια του ΤΟΕΒ Έλους Βαρικού αλλά και της ευρύτερης αγροτικής περιοχής του νέου μας Δήμου.
Σας ενημερώνουμε ότι ήδη με το συγκεκριμένο μηχάνημα ξεκίνησαν από σήμερα σημαντικά έργα καθαρισμού των καναλιών, έργα που εκτείνονται από το ύψος της δημοτικής κοινότητας Δίου έως και τη θάλασσα του Βαρικού και τα οποία, σημειωτέον, είχαν να καθαριστούν για αρκετά χρόνια.
Ευελπιστούμε δε ότι μετά την ολοκλήρωση του καθαρισμού των συγκεκριμένων καναλιών θα αποφευχθούν πλημμύρες και συνεπώς καταστροφές σε μεγάλα τμήματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων, σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης».

ΠΗΓΗ. ΠΟΛΙΤΕΙΑ