Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με την Προϊσταμένη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ν.Πιερίας .

Συνάντηση εργασίας με την Προϊσταμένη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ν.Πιερίας, Πόπη Μιντεκίδου πραγματοποίησε την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011 η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου μαζί με τον περιφερειακό σύμβουλο Δημήτρη Τσιμήτρη στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.


Κυρίαρχο θέμα της συζήτησης η διαδικασία μετάβασης στο θεσμικό καθεστώς του «Καλλικράτη» και τα όποια ζητήματα προκύψουν από τις συνενώσεις των δήμων και την εκχώρηση αρμοδιοτήτων προς τις αιρετές αυτοδιοικήσεις.

Άλλωστε, σύγκλιση απόψεων παρατηρήθηκε σε όλα τα θέματα αναφορικά με τη λειτουργία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- η οποία σαν όργανο εποπτεύει την Κεντρική Περιφέρεια- αλλά και συνεργασίας με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας χαρακτήρισε τον «Καλλικράτη» πρόκληση για την περιφέρεια, επισημαίνοντας την ανάγκη συντονισμού μεταξύ των κρατικών, περιφερειακών και δημοτικών αρχών για την εξεύρεση λύσεων των ζητημάτων και την ανάδειξη της περιοχής.

Η κ. Μιντεκίδου υποσχέθηκε ότι οτιδήποτε πρόβλημα ανακύψει θα το διευθετήσει κατά το συντομότερο χρόνο και «κατά το δοκούν».

«Με σκληρή δουλειά, συνεννόηση και συνέπεια με όλους τους αρμόδιους φορείς, θα πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για την Πιερία » τόνισε η κ. Μαυρίδου. Συμπλήρωσε, ότι θα πρέπει να «χαραχθούν» σημαντικές αναπτυξιακές πολιτικές για την επιτυχή πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ καθώς και άλλων αναπτυξιακών προγραμμάτων.