Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Ο αριστούχος μαθητής που «ταξιδεύει» για το Μ.Ι.Τ. των ΗΠΑ στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας.














Τον αριστούχο μαθητή της β’ λυκείου Λιτοχώρου, Χάρη Τσαμπασίδη που προσκλήθηκε στο Μ.Ι.Τ. των Ηνωμένων Πολιτειών, ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, μετά από πρόταση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, υποδέχτηκε στο γραφείο της η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011.
Ο Χάρης Τσαμπασίδης, έχει αποσπάσει μέχρι στιγμής οκτώ μετάλλια. Από τη συμμετοχή του τόσο σε διεθνείς διαγωνισμούς όσο και από τους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, έχει κατακτήσει δύο χρυσά μετάλλια, τέσσερα ασημένια και δύο χάλκινα καθώς και εύφημο μνεία από την Παγκόσμια Μαθηματική Ολυμπιάδα.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας συνεχάρει τον βραβευμένο μαθητή και τους γονείς του για την διάκριση και απευθυνόμενη στον Χάρη τόνισε ότι τώρα ανοίγονται νέοι ορίζοντες που θα πρέπει να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πρόσθεσε, ότι αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα για τους νέους καθώς η μόρφωση και η παιδεία είναι η καλύτερη προίκα για τον άνθρωπο.
Πάντα οι κόποι μας επιβραβεύονται όταν είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, δίψας για πρόοδο και αγάπης για το αντικείμενο που μας ενδιαφέρει» επεσήμανε η κ. Μαυρίδου καταλήγοντας ότι η «πρόσκλησή σου από το Μ.Ι.Τ αποτελεί επιστέγασμα προσπάθειας και δουλειάς χρόνων. Δοκίμασες τις δυνάμεις σου επιτυχώς και έδειξες έμπρακτα τη θέλησή σου για μάθηση». Παράλληλα, του ευχήθηκε πρωτίστως υγεία, καλή πρόοδο στο μέλλον που του διαγράφεται , να εκπληρωθούν τα όνειρά του, να εφοδιαστεί με δύναμη, επιμονή και υπομονή καθώς -όπως είπε- ο δρόμος της μάθησης είναι δύσκολος και να έχει πάντα σε κάθε του ενέργεια παρονομαστή την οικογένειά του.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας εξέφρασε την χαρά της που γνώρισε από κοντά τον 16χρονο μαθητή που όπως υπογράμμισε έκανε υπερήφανη την Πιερία και προέβαλλε την περιοχή με τις μαθητικές του επιδόσεις. Στο τέλος της συνάντησης του δώρισε αναμνηστικά βιβλία για την ιστορία της περιοχής και δεσμεύτηκε να είναι αρωγός σε οτιδήποτε χρειαστεί στο μέλλον.