Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Τα ζώδια και το πορτοφόλι τους.ΝΟΥΜΕΡΟ 1


Ο Κριός και το πορτοφόλι του: Οι Κριοί συχνά υπερέχουν ως οικοδόμοι ή κτηματομεσίτες. Τα χρήματα γι΄αυτούς δεν είναι τόσο σημαντικά όσο η δράση, η περιπέτεια ή ο αθλητισμός. Νιώθουν την ανάγκη να υποστηρίζουν και να βοηθούν τους συνεργάτες τους. Το χρήμα ως μέσο για την απόλαυση αγαθών είναι άλλο ένα σημαντικό κίνητρο. Ο Κριός λειτουργεί καλύτερα σε δικές του επιχειρήσεις ή ως πάροχος δικών του υπηρεσιών σε μεγάλες εταιρείες. Όσο λιγότερες εντολές λαμβάνει από... «προϊσταμένους», τόσο το καλύτερο. Λειτουργεί επίσης καλύτερα σε ανοιχτούς χώρους παρά εγκλωβισμένος πίσω από ένα γραφείο. Οι Κριοί εργάζονται σκληρά κι έχουν μεγάλη αντοχή. Μπορούν να κερδίσουν μεγάλα χρηματικά ποσά λόγω της σωματικής τους δύναμης και της ανεξάντλητης ενέργειάς τους. Η Αφροδίτη είναι ο πλανήτης των χρημάτων τους, πράγμα που σημαίνει ότι οι Κριοί πρέπει να ...........αναπτύξουν περισσότερο τις κοινωνικές τους χάρες, προκειμένου να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους να κερδίζουν. Το να κάνουν τη δουλειά τους αποτελεσματικά-κάτι στο οποίο διακρίνεται ένας Κριός- δεν είναι αρκετό για να τους εξασφαλίσει οικονομική επιτυχία. Θα πρέπει να καταφέρει να συνεργαστεί με τους άλλους, να κάνει τους πελάτες και τους συνεργάτες του να αισθάνονται άνετα και να αντιμετωπίζει τον καθέναν τους κατάλληλα, ώστε να μπορέσει να φτάσει στην επιτυχία. Όταν οι Κριοί αναπτύσσουν αυτές τις ικανότητες ή –ως εναλλακτική- προσλαμβάνουν κάποιον να το κάνει αντί για αυτούς – οι οικονομικές τους δυνατότητες είναι απεριόριστες.

Ο Ταύρος και το πορτοφόλι του: Οι Ταύροι ενδιαφέρονται πολύ για το χρήμα. Ο πλούτος είναι πιο σημαντικός γι΄αυτούς από ό, τι για οποιοδήποτε άλλο ζώδιο. Ο πλούτος για τον Ταύρο σημαίνει άνεση, ασφάλεια, σταθερότητα. Εκεί που κάποια άλλα ζώδια νιώθουν πνευματικά πλούσια όταν κατεβάζουν ιδέες και αναδεικνύουν τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους, οι Ταύροι αισθάνονται τον πλούτο σε ό,τι μπορούν να δουν και να αγγίξουν, σε οτιδήποτε είναι χειροπιαστό. Ο τρόπος σκέψης του Ταύρου είναι «Τι σημασία έχει ένα ταλέντο, αν δεν μπορεί να μεταφραστεί σε σπίτι, επίπλωση, αυτοκίνητο και διακοπές; ” Γι΄αυτούς τους λόγους ο Ταύρος διακρίνεται στο real estate και την αγροτική βιομηχανία. Συνήθως ένας Ταύρος θα επιδιώξει πάση θυσία να αποκτήσει δική του γη, αφού αισθάνεται δεμένος μ΄αυτή. Η ιδιοκτησία ενός κομματιού γης είναι η παλαιότερη μορφή πλούτου για την ανθρωπότητα, αφού ο υλικός πλούτος ξεκίνησε από τη γεωργία με το όργωμα του εδάφους, και ο Ταύρος εξακολουθεί να αισθάνεται αυτή την αρχέγονη σύνδεση ανάμεσα στον άνθρωπο και τη γη. Αναπτύσσει τις διανοητικές και επικοινωνιακές του ικανότητες μόνο και μόνο για το κυνήγι του πλούτου, αναγνωρίζοντας όμως, και την ανάγκη να είναι ευέλικτος. Κατά τη διάρκεια αυτού του κυνηγιού είναι που μαθαίνει την πρακτική αξία του πνεύματος και φτάνει ως και να το θαυμάσει. Αν δεν ήταν στη μέση τα χρήματα, δεν θα επεδίωκε ποτέ να φτάσει σε υψηλότερα διανοητικά επίπεδα. Μερικοί Ταύροι έχουν το κοκαλάκι της νυχτερίδας, αφού κερδίζουν συστηματικά στο τζόγο. Αυτή η τύχη, όμως, οφείλεται σε άλλους παράγοντες στο ωροσκόπιό τους και δεν αποτελεί μέρος του βασικού τους χαρακτήρα. Δεν είναι από τη φύση τους τζογαδόροι. Είναι σκληρά εργαζόμενοι και τους αρέσει να κερδίζουν με τη δουλειά και την προσωπική τους αξία όσα έχουν. Ο έμφυτος συντηρητισμός τους, τους κάνει να απεχθάνονται τα περιττά ρίσκα στα οικονομικά αλλά και σε άλλους τομείς της ζωής τους.

Οι Δίδυμοι και το πορτοφόλι τους: Οι Δίδυμοι ενδιαφέρονται περισσότερο για τον πλούτο της μάθησης και των ιδεών, παρά για τον πλούτο που προσφέρουν τα υλικά αγαθά. Γι΄αυτό υπερέχουν σε επαγγέλματα που αφορούν τη συγγραφή, τις πωλήσεις και τη δημοσιογραφία – που δεν είναι πάντα ακριβοπληρωμένες δουλειές. Αλλά είναι αδιανόητο για τους Διδύμους, να θυσιάσουν τις πνευματικές τους ανάγκες απλώς για το χρήμα. Οι Δίδυμοι θα προσπαθήσουν να τα συνδυάσουν και τα δύο. Ο Καρκίνος βρίσκεται στην ακμή του 2ου οίκου (των χρημάτων) τους, γεγονός που δείχνει ότι οι Δίδυμοι μπορούν να κερδίσουν ένα παραπάνω εισόδημα από επενδύσεις τους σε κατοικίες, εστιατόρια και ξενοδοχεία. Δεδομένων των λεκτικών τους ικανοτήτων, αρέσκονται στα παζαρέματα και τις διαπραγματεύσεις πάνω σε διάφορες καταστάσεις, αλλά ιδιαίτερα σε αυτές που έχουν να κάνουν με χρήματα. Η Σελήνη κυβερνά τον 2o οίκο των Διδύμων. Η Σελήνη δεν είναι μόνο ο πιο γρήγορος πλανήτης του ζωδιακού, αλλά διατρέχει κάθε ζώδιο και οίκο κάθε 28 μέρες. Δεν υπάρχει άλλο ουράνιο σώμα που να μπορεί να ανταγωνιστεί τη Σελήνη στη γρηγοράδα ή την ικανότητά της να αλλάζει τόσο γρήγορα. Η ανάλυση της Σελήνης – και των σεληνιακών φαινομένων γενικότερα – περιγράφει πολύ παραστατικά τις οικονομικές συμπεριφορές των Διδύμων. Οι Δίδυμοι είναι οικονομικά εύστροφοι και ευέλικτοι. Μπορούν να κερδίσουν χρήματα με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Οι οικονομικές τους συμπεριφορές καθώς και οι ανάγκες τους φαίνεται να αλλάζουν από μέρα σε μέρα. Τα συναισθήματά τους για τα χρήματα, επίσης: άλλες φορές είναι ενθουσιασμένοι να κερδίζουν χρήματα, κι άλλες δεν δίνουν δεκάρα γι΄αυτό. Ένας Δίδυμος βλέπει την οικονομική επιτυχία και τα χρήματα μόνο ως μέσο για την υποστήριξη της οικογένειας, διαφορετικά γι΄αυτόν έχουν μικρή σημασία. Η Σελήνη, ως πλανήτης των χρημάτων για τους Διδύμους, έχει κι ένα άλλο σημαντικό οικονομικό μήνυμα για αυτούς: προκειμένου να συνειδητοποιήσουν το οικονομικό δυναμικό τους, θα πρέπει να κατανοήσουν περισσότερο τη συναισθηματική πλευράς της ζωής τους. Πρέπει να συνδυάσουν τη φοβερή και τρομερή δύναμη της λογικής τους με την κατανόηση της ανθρώπινης ψυχολογίας. Τα συναισθήματα έχουν τη δική τους λογική. Οι Δίδυμοι πρέπει να το μάθουν αυτό και να το εφαρμόσουν στα οικονομικά θέματα.

Ο Καρκίνος και το πορτοφόλι του: Ο Καρκίνος διαθέτει μια βαθιά αίσθηση, του τι αισθάνονται οι άλλοι άνθρωποι για τα πράγματα και γιατί αισθάνονται όπως ενεργούν. Αυτή η ικανότητά τους είναι μεγάλο πλεονέκτημα σε έναν εργασιακό χώρο και στον κόσμο των επιχειρήσεων. Φυσικά, είναι επίσης απαραίτητη στη δημιουργία οικογένειας και την οικοδόμηση ενός σπιτιού. Οι Καρκίνοι γίνονται συχνά πλούσιοι μέσα από ένα είδος οικογενειακής επιχείρησης. Ακόμη και αν η επιχείρηση δεν είναι της οικογένειας, θα την αντιμετωπίσουν ως τέτοια. Αν ο Καρκίνος εργάζεται για κάποιον άλλο, τότε το αφεντικό αντιμετωπίζεται κατά κάποιο τρόπο ως γονέας και οι συνάδελφοι ως αδέρφια. Αν ο Καρκίνος είναι το αφεντικό, τότε θα βλέπει όλους τους εργαζόμενους σαν παιδιά του. Του αρέσει η αίσθηση ότι φροντίζει και παρέχει πράγματα στους άλλους, ότι οι άλλοι κερδίζουν τα προς το ζην, από τη δουλειά που τους προσφέρει. Είναι μια άλλη μορφή ανατροφής. Με τον Λέοντα στην ακμή του 2ου οίκου τους (των χρημάτων), οι Καρκίνοι συχνά είναι τυχεροί στα οικονομικά τους, ιδίως όσον αφορά εκμετάλλευση ακινήτων ή ξενοδοχεία και εστιατόρια. Παραθαλάσσια ξενοδοχεία και νυχτερινά κέντρα είναι επίσης κερδοφόρα για τους Καρκίνους. Αν και κατά βάση είναι απλοί άνθρωποι, τους αρέσει μερικές φορές να κερδίζουν τα προς το ζην με τρόπους που παραπέμπουν στη χλιδή. Ο Ήλιος, ο πλανήτης των χρημάτων για τους Καρκίνους, τους δίνει ένα σημαντικό οικονομικό μήνυμα: στα οικονομικά ζητήματα οι Καρκίνοι θα πρέπει να είναι λιγότερο κυκλοθυμικοί, και περισσότερο σταθεροί. Δεν μπορούν να επιτρέπουν στις διαθέσεις τους – που είναι σήμερα εδώ και αύριο εκεί – να καθορίζουν με οποιονδήποτε τρόπο την επαγγελματική τους ζωή. Θα πρέπει να αναπτύξουν τον αυτοσεβασμό και την αυτοπεποίθησή τους για να μπορέσουν να συνειδητοποιήσουν τις μεγάλες τους οικονομικές δυνατότητες.

Ο Λέων και το πορτοφόλι του: Οι Λέοντες είναι μεγάλοι ηγέτες, αλλά δεν είναι απαραίτητα καλοί μάνατζερ. Χρειάζονται οπωσδήποτε καλούς συνεργάτες για τον χειρισμό των λεπτομερειών. Έχουν όραμα και μεγάλη δημιουργικότητα. Οι Λέοντες αγαπούν τον πλούτο για τις απολαύσεις που μπορεί να προσφέρει. Τους αρέσει ο πλουσιοπάροχος τρόπος ζωής, η μεγαλοπρέπεια και η αίγλη. Ακόμα και όταν δεν είναι πλούσιοι, ζουν σα να είναι. Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί πνίγονται στα χρέη, και δυσκολεύονται μερικές φορές να βρουν σωσίβιο. Οι Λέοντες, όπως οι Ιχθύες, κάνουν συνήθως ένα «γενναιόδωρο» σφάλμα. Πολύ συχνά θέλουν να αποκτήσουν πλούτο αποκλειστικά και μόνο, για να μπορούν να βοηθούν τους άλλους οικονομικά. Ο πλούτος για τον Λέοντα αγοράζει υπηρεσίες και τεχνοκρατικές ικανότητες, έτσι το ζώδιο αυτό δημιουργεί θέσεις εργασίας για τους άλλους και βελτιώνει τη γενική ευημερία των γύρω του. Ως εκ τούτου – για τον Λέοντα – ο πλούτος είναι καλός. Έχει την άποψη ότι τα χρήματα πρέπει να απολαμβάνονται στο έπακρο. Γι΄αυτό δεν τα αφήνει να μαζεύουν σκόνη σε μουχλιασμένα τραπεζικά χρηματοκιβώτια, ούτε και τα κάνει μασούρια, αλλά τα απολαμβάνει, τα χαλά, τα χρησιμοποιεί. Έτσι ο Λέων είναι πολύ συχνά απερίσκεπτος στις δαπάνες του. Με την Παρθένο στην ακμή του 2ου οίκου του (των χρημάτων), ο Λέων πρέπει να αναπτύξει ορισμένα από τα χαρακτηριστικά της Παρθένου στην ανάλυση και την ορθή κρίση, όταν πρόκειται για θέματα χρημάτων. Πρέπει να μάθει να είναι πιο προσεκτικός με τις λεπτομέρειες των οικονομικών του (ή να προσλάβει κάποιον να το κάνει γι΄ αυτόν). Θα πρέπει να ξοδεύει με μέτρο και, σε γενικές γραμμές, να διαχειρίζεται τα χρήματά του καλύτερα. Οι Λέοντες εξοργίζονται όταν υπόκεινται σε οικονομικούς περιορισμούς, αλλά οι περιορισμοί αυτοί μπορούν να τους βοηθήσουν να φθάσουν στο υψηλότερο οικονομικό τους δυναμικό. Στους Λέοντες αρέσει να ξέρουν οι φίλοι και η οικογένειά τους, ότι μπορούν να βασιστούν επάνω τους για οικονομική στήριξη. Δεν τους νοιάζει – ίσως ακόμα και να χαίρονται- να δανείζουν χρήματα, αλλά θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, ώστε να μη γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης. Από τον «βασιλικό τους θρόνο», οι Λέοντες, χαρίζουν με γενναιοδωρία τα δώρα τους στην οικογένεια και τους φίλους τους, απολαμβάνοντας στη συνέχεια τα καλά αισθήματα που αυτά τα δώρα φέρνουν σε όλους. Οι Λέοντες αγαπούν τον τζόγο και – όταν οι πλανητικές επιρροές είναι θετικές – συχνά είναι τυχεροί.

Η Παρθένος και το πορτοφόλι της: Οι άνθρωποι Παρθένοι διαθέτουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά, που δημιουργούν τον πλούτο. Είναι εργατικοί, αποτελεσματικοί, οργανωτικοί, λιτοί, παραγωγικοί και πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν. Μια κλασική Παρθένος είναι το όνειρο κάθε εργοδότη. Αλλά αν οι Παρθένοι δεν αποκτήσουν κάποιες από τις κοινωνικές χάρες των Ζυγών, δεν θα εκπληρώσουν ποτέ εντελώς τις οικονομικές τους δυνατότητες. Η καθαρότητα και η τελειομανία, αν δεν τις χειρίζονται σωστά και με χάρη, μπορεί να είναι ιδιαίτερα επώδυνες για τους άλλους. Οι τριβές στις ανθρώπινες σχέσεις μπορεί να είναι καταστροφικές, επηρεάζοντας – έμμεσα – και το πορτοφόλι τους. Οι Παρθένοι ενδιαφέρονται σε μεγάλο βαθμό για την οικονομική τους ασφάλεια. Όντες σκληρά εργαζόμενοι, γνωρίζουν την πραγματική αξία του χρήματος. Δεν τους αρέσει να ρισκάρουν τα χρήματά τους, προτιμώντας να τα αποταμιεύουν για τη σύνταξή τους ή για κάποια δύσκολη στιγμή που μπορεί να προκύψει. Οι Παρθένοι κάνουν συνήθως συνετές και υπολογισμένες επενδύσεις, που συνεπάγονται τον μικρότερο δυνατό κίνδυνο απωλειών. Αυτές οι επενδύσεις και αποταμιεύσεις λειτουργούν συνήθως καλά, βοηθώντας τους Παρθένους να κερδίσουν γρηγορότερα την οικονομική ασφάλεια που επιδιώκουν. Είτε είναι πλούσιοι στη ζωή τους είτε όχι, τους αρέσει να βοηθούν τους φίλους τους στην ανάγκη.