Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Μαθητές μαζεύουν τα …σκουπίδια μας



* Η ΔΡΑΣΗ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
* Η ΟΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΑΠΗ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ & ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ...

Τα σκουπίδια που ασυλλόγιστα πετάμε σε παραλίες και ακτές ρυπαίνοντας το περιβάλλον, χαλώντας την εικόνα του όμορφου τόπου μας και προκαλώντας αρνητικά συναισθήματα σε ντόπιους, κυρίως όμως σε ξένους επισκέπτες, αυτά λοιπόν τα σκουπίδια αποτέλεσαν αντικείμενο θετικής δράσης μικρών μαθητριών και μαθητών δημοτικών σχολείων του Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου.
Συγκεκριμένα, σε καθαρισμό ακτών προχώρησαν τα τρία δημοτικά σχολεία του Λιτοχώρου ύστερα από συνεννόηση του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας και του προέδρου, Τάκη Ανδριά, με τους διευθυντές και εκπαιδευτικούς των εν λόγω σχολείων.
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ Δ.Κ. ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
Η υπόθεση ξεκίνησε μετά από συζήτηση που έγινε στο πενταμελές συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου, που ως γνωστόν αποτελείται από τους Τάκη Κ. Ανδριά, Γαρυφαλλιά Γ. Ζησκάτα, Διονύση Γ. Γεωργούση, Διονυσία Δούλκα και Άρη Στάχταρη.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που έγινε, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί εθελοντικός καθαρισμός ακτών σε συνεργασία με τα δημοτικά σχολεία της δημοτικής κοινότητας. Επόμενο βήμα ήταν μια συνεννόηση του προέδρου της δημοτικής κοινότητας με τους διευθυντές των τριών δημοτικών σχολείων.