Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Εύκολη διακόσμηση για μικρό σπίτι

Τα σύγχρονα σπίτια, ειδικά στις πόλεις δεν φημίζονται για τους μεγάλους χώρους. Το πρόβλημα είναι ότι αφενός δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να αγοράσουν/νοικιάσουν μεζονέτες, αφετέρου ο καναπές γωνία ήταν πάντα ένα όνειρο για το σαλόνι.
Αλλά μην απελπίζεστε! Δεν χρειάζεται να φαίνεται το σπίτι «μπουκωμένο».. Υπάρχουν απλά tips για να δώσετε μια αίσθηση χώρου, άσχετα αν το δυάρι σας δεν τον διαθέτει.
Για παράδειγμα, προτιμήστε φωτεινά χρώματα που μπορούν να... δώσουν στο δωμάτιο μια αίσθηση επιπλέον χώρου.Τα ταβάνια καλό θα είναι να είναι λευκά ή έστω αρκετούς τόνους πιο φωτεινά από τους τοίχους. Χαλιά με ρίγες, επίσης βοηθάνε όπως και πατώματα με μεγάλα πλακάκια/κομμάτια.
Οι καθρέπτες επίσης βοηθάνε, ειδικά όταν είναι απέναντι από παράθυρα για να φωτίζουν και αυτοί με τη σειρά τους –μέσω της αντανάκλασης- το χώρο.
Επίσης καλό είναι να μην κλείνουμε τα παράθυρα με σκοτεινές κουρτίνες.
Ελαφρά υφάσματα σε ελαφριές χρωματικές αποχρώσεις.
Τα έπιπλα δεν πρέπει να είναι όγκοι άνευ ουσίας. Το σκρίνιο της γιαγιάς δεν έχει χώρο σε ένα σπίτι 50-60 τετραγωνικών…
Από την άλλη το μπαούλο θα μπορούσε να είναι μια άριστη επιλογή για τραπεζάκι σαλονιού ή έπιπλο τηλεόρασης καθότι μπορείτε να αποθηκεύετε παράλληλα λευκά είδη.
Να προτιμάτε πάντα, αντικείμενα που είναι πολυχρηστικά.
Επίσης στους μικρούς χώρους δεν βάζουμε πολλά διακοσμητικά, πολλούς πίνακες αλλά κρατάμε λίγα και καλά για να δώσουμε την προσωπική μας σφραγίδα.
Αντικείμενα χωρίς ιδιαίτερη χρηστική αξία επίσης τα αποφεύγουμε.
Προτιμάμε καρέκλες που κλείνουν και φυλάσσονται στο μπαλκόνι/αποθήκη και τις χρησιμοποιούμε μόνο όταν έχουμε επισκέψεις.
Τα κουτιά της αποθήκευσης, προτιμάτε να είναι τετράγωνα γιατί είναι πολύ εύκολα στην αποθήκευση…
Υπάρχουν κάποιες παπουτσοθήκες στο εμπόριο που τις κρεμάς στην πόρτα. Αυτές μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για να τοποθετήσετε τα μπαχάρια και άλλα μαγειρικά στην κουζίνα αν δεν έχετε επαρκή ντουλάπια!
Ένα σκαμπό μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κρεβατοκάμαρα με διάφορους τρόπους. Γίνεται κομοδίνο, επιφάνεια τοποθέτησης πραγμάτων και φυσικά καρέκλα!
Τέλος, αν μένετε σε γκαρσονιέρα, ένας καναπές κρεβάτι είναι η καλύτερη λύση (στην Αμερική διαθέτουν τα κρεβάτια-Murphy bed που φαίνονται σαν ντουλάπες και κατεβαίνουν όταν έρχεται η ώρα του ύπνου).
Επίσης κυκλοφορούν στο εμπόριο κάτι κουζίνες που δείχνουν σαν ντουλάπες και που ανοίγοντας τα φύλα, ανοίγει και ένας μικρός κόσμος με κουζινάκι, ψυγειάκι, νεροχύτη και ντουλάπια. Κλείνει και εξαφανίζεται η κουζίνα από το δωμάτιο!
 newsbeast.gr